Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα καταγγέλλει τη Δύση για εκτροχιασμό των ειρηνευτικών συνομιλιών

    Ημερομηνία:

    Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο δεν προχωρούν τόσο γρήγορα ή δυναμικά όσο θα επιθυμούσε.

    Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία πυροδοτώντας μια «υστερία» σχετικά με πληροφορίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις δυνάμεις της Μόσχας μετά την αποχώρησή τους από την περιοχή του Κιέβου.

    «Εγκλήματα πολέμου»

    Το Κίεβο και η Δύση λένε ότι υπάρχουν αποδείξεις, μεταξύ των οποίων εικόνες και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συγκέντρωσαν το Reuters και άλλοι οργανισμοί ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου στην ουκρανική πόλη Μπούτσα. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία και έχει χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές «άθλια πλαστογραφία».

    «Το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω είναι πως η εργασία (για τις συνομιλίες) συνεχίζεται», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προοπτική ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

    Μακρύς δρόμος

    «Υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος μπροστά μας. Η εργασιακή διαδικασία συνεχίζεται αλλά πηγαίνει πιο αργά από ό,τι θα θέλαμε».

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες, Τρίτη, πως η Μόσχα πιστεύει πως οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου συγχρονίστηκαν προκειμένου να εκτροχιαστεί η διαπραγματευτική διαδικασία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οταν η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν 14 ετών! Με μακριά μαλλιά και από κομμωτήριο! Τότε που σκότωσε την αδελφή της

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc/

    Η Ιωάννα Τούνη εξηγεί γιατί χάθηκε από τα social media: «Συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο»

    Μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε...

    Πάρτι με λάμψη πολλών καρατίων

    Η Μαργαρίτα Χρυσάκη, founder και δημιουργός των κοσμημάτων Maggoosh, γιόρτασε τα εγκαίνια του πρώτου...

    NEA TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής – Σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ

    Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βάρδα, όταν...