Πόλεμος στην Ουκρανία: Κοστίζει πάνω από 124 εκατ. ευρώ ημερησίως, σύμφωνα με το Κίεβο

    Ημερομηνία:

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Σέρχι Μαρτσένκο, δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος της χώρας του κατά της ρωσικής εισβολής κοστίζει στο Κίεβο περισσότερα από 135 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα (124,7 εκατ. ευρώ περίπου).

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο RBC-Ukraine, ο Μαρτσένκο τόνισε ότι οι μηνιαίες δαπάνες για την ασφάλεια και την άμυνα έχουν αυξηθεί στα 166 δισεκατομμύρια γρίβνα (4,04 δισεκατομμύρια δολάρια ή περίπου 4 δις ευρώ).

    Η ουκρανική κυβέρνηση σχεδιάζει επί του παρόντος μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση για να καλύψει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα περίπου 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν αύξηση των εισφορών για την Άμυνα – αύξηση που εισήχθη για πρώτη φορά το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία – από 1,5% σε 5%. Οι εισφορές διαφέρουν από τον φόρο εισοδήματος.

    Επιπλέον, οι αγορές αυτοκινήτων και κοσμημάτων υπόκεινται σε εισφορές για την Άμυνα, από 15 και 30% αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά την ανακοίνωση των σχεδίων.

    Η Ουκρανία πολεμά κατά της πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής για πάνω από δύο χρόνια.

    Περίπου το ήμισυ του κρατικού προϋπολογισμού χρηματοδοτείται επί του παρόντος από ξένα δάνεια και βοήθεια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς θα κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια του καύσωνα – Εννέα «δροσερές» συμβουλές

    O επερχόμενος καύσωνας μπορεί να επηρεάσει την εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου...

    Ν. Ανδρουλάκης: Όσο η πληγή του Κυπριακού παραμένει ανοικτή, ο αγώνας θα συνεχίζεται

    «Όσο η πληγή του Κυπριακού παραμένει ανοικτή, ο αγώνας αυτός θα...

    ΠΑΤΡΑ: Η Πλατεία Τριών Συμμάχων το 1973

    1973, Πλατεία Τριών Συμμάχων και Σιδ/κός σταθμός στην Πάτρα....

    Τσούχτρες στην Ελλάδα: Λιγοστεύουν τα ψάρια, γεμίσαμε μωβ μέδουσες (πίνακας + χάρτης)

    Είναι εντυπωσιακές και απόκοσμες. Κάποιες από αυτές φωσφορίζουν στο...