Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σιούσελ αποχωρεί από τη ρωσική Lukoil

    Ημερομηνία:

    Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σιούσελ αποχωρεί από τη θέση του στο συμβούλιο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Lukoil, ο τελευταίος σε μια σειρά πολιτικών της Δύσης που αποστασιοποιείται από το ρωσικό κράτος μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

    Σε ανακοίνωση προς το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA σήμερα, ο Σιούσελ είπε ότι πέρασε τις τελευταίες ημέρες από τα δύο χρόνια του στο συμβούλιο της εταιρίας πιέζοντας να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα που θα κατακρίνει την εισβολή, κάτι που ξεπέρασε τις δικές του ‘κόκκινες γραμμές’.

    «Για εμένα, κάποιον που ανέκαθεν υποστήριζε τις εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, η φιλοπόλεμη επίθεση στην Ουκρανία, οι κτηνώδεις επιθέσεις και ο βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού ξεπέρασαν μια κόκκινη γραμμή», έγραψε ο Σιούσελ.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΑΧΑΪΑ: Τον βράβευσαν ως τον πρώτο Πρόεδρο

    Ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρώτο...

    Δούκισσα Νομικού: Απαθανατίζει την κόρη της στην παραλία – «Η μικρή μου γοργόνα» – ΦΩΤΟ

    Το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο οικογενειακές στιγμές και χαμόγελα...

    Οι πωλήσεις των μίνι αυτοκινήτων δεν σταματάνε να πέφτουν – Τι φταίει;

    Η πιο βασική κατηγορία στην Ευρώπη -με επικεφαλής το FIAT Panda– πέτυχε 204.384...

    Παράνομα φυτοφάρμακα στην Ελλάδα: Πώς εισάγονται, πού κυκλοφορούν και ποιοι τα χρησιμοποιούν

    Παράνομα και επικίνδυνα γεωργικά φάρμακα κατακλύζουν την Ελλάδα και την Ευρώπη,...