Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου το 30% της επικράτειας είναι ναρκοθετημένο

    Ημερομηνία:

    Γύρω στο 30% της επικράτειας της Ουκρανίας είναι ναρκοθετημένο εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

    Συγκριτικά, πρόκειται για έκταση διπλάσια από την επικράτεια ολόκληρης της Αυστρίας.

    Η έκταση και ο αριθμός των ναρκών που έχουν εγκατασπείρει οι αντίπαλες πλευρές δεκαπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της σύρραξης την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Νάρκες χρησιμοποιούνταν ήδη στην Ουκρανία αφότου ξέσπασε η σύγκρουση ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιφέρεια της χώρας, το 2014.

    Σε πρόσφατα ανακαταληφθέντες τομείς στις περιφέρειες Χερσώνα και Μικολάιφ βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις άρσης ναρκοπεδίων. Πρόκειται για εκτάσεις με συνολικό εμβαδό 8.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ: Η Πάτρα στο επίκεντρο της κρουαζιέρας

    Συνέδριο αφιερωμένο στη δυναμική ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Πάτρα...

    Αχαϊα: Η φλόγα στα χέρια του Στέφανου Γαρδίκη

    Στην ορεινή Δίβρη έκανε στάση το απόγευμα της Τετάρτης...

    Πόσους βαθμούς θέλει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League

    Ο Ολυμπιακός το πάλεψε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η ποιότητα...