Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει ο επίτιμος πρόξενος στην Οδησσό

    Ημερομηνία:

    Συγκλονίζουν τα λόγια του Παντελή Μπούμπουρα, επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, ο οποίος βρίσκεται στην Οδησσό  με τους γιούς του, ενώ η γυναίκα με την κόρη του επέστρεψαν στην Ελλάδα.

    Όπως τονίζει μιλώντας στην  ΕΡΤ , για την Ουδέσσα του, τη βασίλισσα της Μαύρης Θάλασσας, όπως την αποκαλεί “Ο κλοιός φαίνεται να σφίγγει. Η πόλη αυτή η τουριστική, η πόλη της κουλτούρας, που δεν την βομβάρδισε ούτε ο Χίτλερ, αυτός ο μανιακός μπορεί να την καταστρέψει”. Και σε ό,τι τον αφορά ξεκαθαρίζει “Εδώ θα μείνω μέχρι τέλους. Εάν έφευγα από εδώ θα ήμουν ένας ζωντανός-νεκρός”.

    Είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι

    Για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της  Οδησσού, αυτής της πόλης με το τόσο έντονο ελληνικό στοιχείο καταθέτει “είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι, στο βαθμό που μπορούμε γιατί δεν είμαστε και υπεράνθρωποι. Μιλάω με ανθρώπους από το Κίεβο και το Χάρκοβο και επίσης διακρίνω μια ηρεμία. Είναι σα να συνήθισαν με τον πόλεμο και  τον ζουν ως καθημερινότητά τους”.

    “Δεν περίμενα από τον ουκρανικό λαό να είναι τόσο μεγαλόψυχος και είμαι υπερήφανος γι΄αυτούς” υπογραμμίζει στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δυτική Ελλάδα: Είχε διαρρήξει το αυτοκίνητο και 2.500 πακέτα τσιγάρα

    Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης...

    Το «νέο» κόμμα Τσίπρα: Ανακύκλωση, αποπροσανατολισμός και το δώρο στον Μητσοτάκη

    Του Γιώργου Καρβουνιάρη δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας τον Μάιο και...

    Φωτιά στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, κοντά σε σπίτια

    Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Μελιγαλά Μεσσηνίας, κοντά...

    Θρήνος για την γλυκιά Σίσσυ! Αφησε πίσω ένα παιδί 8 ετών

    Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Ιτάς και του...