Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμοί στη Σλοβιάνσκ – Έκκληση στους αμάχους να φύγουν

    Ημερομηνία:

    «Η βασική συμβουλή μου: φύγετε!», τόνισε χθες βράδυ ο ουκρανός περιφερειάρχης της Ντανιέτσκ, ο Πάβλο Κιριλένκο, απευθυνόμενους στους κατοίκους της πόλης, προσθέτοντας πως «κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν είχαμε ούτε μια ημέρα χωρίς βομβαρδισμούς».

    Μερικές ώρες νωρίτερα, ανακοίνωνε δύο θανάτους και επτά τραυματισμούς σε πλήγματα κυρίως στην αγορά της πόλης.

    Ο Ρουσλάν, έμπορος με τον οποίο συζήτησε το Γαλλικό Πρακτορείο δύο ώρες μετά τον βομβαρδισμό, αδυνατούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς έβλεπε το κατάστημά του στις φλόγες. Κατήγγειλε τη «γενοκτονία» των Ρώσων και πρόσθεσε πως οι βομβαρδισμοί έχουν σκοπό να «φοβίσουν τον κόσμο για να φύγει» από την πόλη.

    «Μια φορά ακόμη, οι Ρώσοι βάζουν στο στόχαστρο εσκεμμένα τοποθεσίες όπου συγκεντρώνονται άμαχοι», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Κιριλένκο, επαναλαμβάνοντας την ουκρανική καταγγελία περί ρωσικής κρατικής «τρομοκρατίας».

    Μετά την πτώση της Λισιτσάνσκ, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλέον κυριεύσει ουσιαστικά όλη την περιφέρεια Λουγκάνσκ και πλέον επιδιώκουν το ίδιο στη Ντανιέτσκ, ώστε να περιέλθει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρο το Ντονμπάς, μέρος του οποίου βρισκόταν στα χέρια φιλορώσων αυτονομιστών από το 2014.

    «Σφοδρές μάχες γίνονται (…) κοντά στη Λισιτσάνσκ», ανέφερε ο κυβερνήτης της Λουγκάνσκ Σερχίι Χαϊντάι, συμπληρώνοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να κατασκευάσουν «διελεύσεις για να μεταφέρουν ακόμη περισσότερο υλικό» στη Ντανιέτσκ.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Οταν η Ειρήνη Μουρτζούκου ήταν 14 ετών! Με μακριά μαλλιά και από κομμωτήριο! Τότε που σκότωσε την αδελφή της

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b5-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%bc/

    Η Ιωάννα Τούνη εξηγεί γιατί χάθηκε από τα social media: «Συνέβη κάτι πολύ δυσάρεστο»

    Μέσω ενός βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Ιωάννα Τούνη αποκάλυψε...

    Πάρτι με λάμψη πολλών καρατίων

    Η Μαργαρίτα Χρυσάκη, founder και δημιουργός των κοσμημάτων Maggoosh, γιόρτασε τα εγκαίνια του πρώτου...

    NEA TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Σκοτώθηκε οδηγός μηχανής – Σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ

    Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βάρδα, όταν...