Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό, λέει Ουκρανός αξιωματούχος

    Ημερομηνία:

    Τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή ρωσική επίθεση σε πυρηνικό σταθμό έκρουσε με ανάρτησή του στα social media o Αντόν Χεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

    Όπως ανέφερε σε post του στο Telegram ο Χεραστσένκο, έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ.

    «Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

     

    Την ίδια στιγμή, ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι κάτοικοι του Ενερχοντάρ, της πόλης που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, και εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής ενέργειας έχουν κατέβει στους δρόμους με την πρόθεση να μπλοκάρουν την προσέγγιση ρωσικών δυνάμεων.

    Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι το μεγαλύτερο πυρηνικό εργαστάσιο της Ευρώπης και ένα από τα 10 μεγαλύτερα στον κόσμο.

    Ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι στρατεύματα του Πούτιν πλησιάζουν την πόλη.

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    7 superfoods που δίνουν «ανάσα» στο πλανήτη

    Με την βιομηχανία τροφίμων να εκτιμάται ότι ευθύνεται για...

    Ποτέ δεν είναι αργά: 10 άνθρωποι που έκαναν μεγάλη επιτυχία μετά τα 40

    Επιχειρηματίες όπως ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates...

    Ντόλι: Πού είναι σήμερα το διασημότερο πρόβατο στην ιστορία

    Μία ομάδα Βρετανών επιστημόνων, που δουλεύουν υπό την ηγεσία...

    Η πλουσιότερη οικογένεια όλων των εποχών γεννήθηκε στο εβραϊκό γκέτο της Φρανκφούρτης

    23 Φεβρουαρίου 1744 Γεννιέται στη Γερμανία ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ. Από...