Πολωνία: Τέλος η χρήση μάσκας και η καραντίνα για όσουν νοσούν από κοροναϊό

    Ημερομηνία:

    Σταματούν να είναι υποχρεωτικές η χρήση μάσκας και η καραντίνα από τις 28 Μαρτίου στην Πολωνία, δεδομένης της μείωσης των μολύνσεων COVID-19.

    «Τόσο η διεθνής κατάσταση όσο και οι προοπτικές και οι προβλέψεις που έχουμε στη διάθεσή μας είναι θετικές, δηλ. προβλέπουμε πως μέχρι τα τέλη Απριλίου, θα έχουμε μια σημαντική μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιντζίλσκι.

    Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική μόνο σε ιατρικά ιδρύματα ή στα φαρμακεία. Ο υπουργός συνιστά ωστόσο τη χρήση μάσκας σε συγκεντρώσεις με σημαντικό αριθμό ανθρώπων.

    Όσοι έχουν μολυνθεί δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι από τον νόμο να τίθενται σε απομόνωση, ενώ τα κοντινά τους πρόσωπα δεν θα χρειάζεται πλέον να μπουν σε καραντίνα. Η καραντίνα θα αρθεί επίσης για όσους εισέρχονται στην Πολωνία από το εξωτερικό, ανακοίνωσε ο υπουργός.

    Την 1η Μαρτίου, η κυβέρνηση ήρε τους περιορισμούς για τον αριθμό των ατόμων στα εμπορικά κέντρα, τα μουσεία, τα ξενοδοχεία ή τα εστιατόρια. Από την έναρξη της πανδημίας, σχεδόν 6 εκατομμύρια Πολωνοί έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό και σχεδόν 115.000 έχουν πεθάνει.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα 8.994 νέες θετικές διαγνώσεις και 146 θανάτους, μια μείωση 26% σε σύγκριση με την ίδια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    4 στους 10 άνδρες πιστεύουν ότι «ξεχειλίζουν» από τεστοστερόνη αλλά ξέρουν τι σημαίνει;

    Τέσσερις στους δέκα άνδρες θεωρούν ότι είναι «γεμάτοι τεστοστερόνη»,...

    Ποιοι και γιατί χτίζουν ουρανοξύστες χωρίς παράθυρα – Δεν έχουν διαμερίσματα ή γραφεία

    Στο ανατολικό άκρο του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας, έξω...

    Η ζωή της «serial killer ηγουμένης» Μαριάμ Σουλακιώτη εμπνέει ταινία τρόμου – Ξεκινούν τα γυρίσματα στην Ελλάδα

    Τα γυρίσματα της ταινίας «Sound of Silence», ενός ατμοσφαιρικού...

    Αυτές είναι οι 32 νέες μάρκες αυτοκινήτων από την Κίνα στην ελληνική αγορά

    Και ξαφνικά, μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια...