Πολύ μεγάλος σεισμός τα ξημερώματα στο Αιγαίο – ΧΑΡΤΗΣ

    Ημερομηνία:

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01:51 τα ξημερώματα της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κάσου.

    Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Κάσου και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 62,5 χιλιόμετρα.

    Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

    Η Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε δώσει νωρίτερα το επίκεντρο της δόνησης στα 33 χιλιόμετρα νότια της Κάσου, και το εστιακό βάθος στα 55,9 χιλιόμετρα.

    Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

    Ο σεισμός, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στο EMSC, έγινε αισθητός στις Κυκλάδες, σε περιοχές της Αττικής, καθώς και στα παράλια της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

    Φλίγκος
    ICECAP

    Στους κατοίκους της νότιας Ελλάδας εστάλη από 112 μήνυμα το οποίο αναφέρει:«Εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση

    Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 14-05-2025 02:10. Σεισμός μεγέθους 5,9 σημειώθηκε 48 χλμ ΝΝΑ της Κάσου. Κίνδυνος πιθανής εκδήλωσης Τσουνάμι στην περιοχή σας. Απομακρυνθείτε άμεσα από τις ακτές. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Τοπικών Αρχών».

    Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

    Καθησυχαστικός ο Λέκκας

    Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μεγάλης δόνησης είναι ότι το εστιακό βάθος είναι στα 60 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση έφτασε απομειωμένη ουσιαστικά στην Κάσο και στην Κάρπαθο και πολύ περισσότερο στη Κρήτη με αποτέλεσμα σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα και με τις πρώτες περιγραφές των κατοίκων να μην έχουμε κάποιες επιπτώσεις χωρίς βεβαίως να έχουμε πλήρη εικόνα.

    Το δεύτερο είναι ότι σε αυτό το βάθος οι σεισμοί γίνονται εφάπαξ, δηλαδή γίνονται μια και έξω να το πω απλά. Δεν έχουμε ούτε μεγάλη προσεισμική ακολουθία ούτε μεγάλη μετασεισμική ακολουθία. Αυτοί οι σεισμοί εκδηλώνονται κατά μόνας. Αυτό είναι το δεύτερο σημαντικό στοιχείο, ότι ο σεισμός αυτός δεν έχει πλούσια μετασεισμική ή προσεισμική ακολουθία συνεπώς είναι πολύ θετικό αυτό. Είναι ένας σεισμός ο οποίοςέγινε ουσιαστικά πάνω στο ελληνικό τόξο. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλη την Κρήτη, στην Ρόδο, στην Κω. Ένας σεισμός ακριβώς πάνω στον ελληνικό τόξο

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τελευταίο κουδούνι της χρονιάς για τα λύκεια την Πέμπτη

    Τη λήξη των μαθημάτων για τη σχολική χρονιά 2024-25...

    Θεσσαλονίκη: Έκανε κεφαλοκλείδωμα στη γυναίκα του…για να ξυπνήσει

    Με έναν απίστευτο τρόπο, ο οποίος τον έστειλε στα...

    Πάτρα: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου «Ονειρα από χώμα» της Ελενας Δαββέτα

    Η Έλενα Δαββέτα και οι εκδ. Άνω Τελεία σας...