Πολύεδρο: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Αφανών Γυναικών» του Ξάνθου Μαϊντά

    Ημερομηνία:

    Το Σάββατο 3 Ιουνίου στις 1 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στο Πολύεδρο η ποιητική συλλογή «Αφανών Γυναικών» του Ξάνθου Μαϊντά, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ. Ποιήματα θα διαβάσουν η Σοφία Μάνεση και ο Ξάνθος Μαϊντάς.

    Πρόκειται για μια συλλογή στην οποία ο έρωτας και η αγάπη φθίνουν μέσα στην γενικότερη έκπτωση της κοινωνίας και ταυτόχρονα συγκροτούν έναν ανεξήγητο θαύμα. που ανατρέπει την υπάρχουσα πραγματικότητα. Όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Νικολαΐδης: «ο πολύσημος τίτλος της συλλογής Αφανών Γυναικών καταδεικνύει εξαρχής τόσο την ερωτική όσο και την υπαρξιακή ορίζουσα της συλλογής… Η συλλογή συνιστά έναν δραστικό διάλογο με το έργο του Τάκη Σινόπουλου».

    Πολύεδρο: Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή «Αφανών Γυναικών» του Ξάνθου Μαϊντά

    Ο Ξάνθος Μαϊντάς γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Ιωνία. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά Νέα Εστία, Πλανόδιον, Λυχνάρι, Ύλαντρον (Λευκωσία), Μανδραγόρας, Γραφή, ‘Εμβόλιμον, Ερατώ, Φρέαρ και Νέο Πλανόδιον, έχουν επίσης συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ισπανικά και ρουμανικά. Eίναι πρόεδρος του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΥΝΤΑΓΗ: Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σπανάκι και κρέμα γάλακτος

    Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με ζυμαρικά που μπορείτε...

    Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με «εγκέφαλο» 61χρονη: Τέσσερις συλλήψεις – Τι κατασχέθηκε

    Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων...

    Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Αττική και Κόρινθο με 30 συλλήψεις – Άνω των 7 εκατ. ευρώ η λεία της εγκληματικής οργάνωσης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης...

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της στην Σαντορίνη

    Η Gabriela Garcia Andrade με μπικίνι στις διακοπές της...