Πολυτελείς κατοικίες: Σε αυτές τις πόλεις αυξήθηκαν τα ενοίκια (γράφημα)

    Ημερομηνία:

    Η Σιγκαπούρη κατάφερε να εκθρονίσει τη Νέα Υόρκη από την πρώτη θέση στη λίστα με τις πόλεις που σημείωσαν την ισχυρότερη αύξηση ενοικίων στην αγορά πολυτελών κατοικιών, το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Πιο αναλυτικά, στη συγκεκριμένη πόλη, τα ετήσια ενοίκια αυξήθηκαν κατά 28% το δ’ τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έκθεση της Knight Frank.

    Πολυτελείς κατοικίες: Σε αυτές τις πόλεις αυξήθηκαν τα ενοίκια (γράφημα)

    Στη δεύτερη θέση με τις υψηλότερες αυξήσεις ενοικίων για υπερπολυτελείς κατοικίες, βρίσκεται η Νέα Υόρκη η οποία σημείωσε αύξηση της τάξεως του 19%, ενώ το Λονδίνο και το Τορόντο κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

     

    Ειδικότερα, η αύξηση των ενοικίων στη Σιγκαπούρη – που εν μέρει οφείλεται στην έλλειψη προσφοράς νέων κατοικιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας – έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, μειώνοντας αισθητά τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών σε μια εποχή που το κόστος διαβίωσης αυξάνεται. Οι νέοι κανόνες αναφορικά με την απόκτηση βίζας για την προσέλκυση ξένων ταλέντων είναι πιθανό να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τη ζήτηση των ενοικιαστών.

    Στο μεταξύ, στη Σιγκαπούρη υπάρχουν περίπου 17.000 ιδιωτικές κατοικίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν φέτος, κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στις πιέσεις στέγασης, δήλωσε ο Λέοναρντ Τέι, επικεφαλής της έρευνας της Knight Frank στη Σιγκαπούρη.

    Σημειώνεται δε, πως στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, όπου τα ενοίκια μειώθηκαν κατά 6,4% από έτος σε έτος, καθώς οι διεθνείς εταιρείες ανέβαλαν τα σχέδια επέκτασης, σύμφωνα με την έκθεση. Η ζήτηση από τους ενοικιαστές έχει μειωθεί καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη πόλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φώτης Μεταξόπουλος: Η σύντροφός μου είναι 50 χρόνια νεότερη – Στον έρωτα δεν υπάρχει ηλικία

    Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή...

    Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για 8 κατηγορούμενους

    Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από πλημμέλημα σε κακούργημα, με...

    Χρέη εταιριών: Πώς θα μεταβιβάζουν ακίνητα χωρίς παρακράτηση τα μέλη και στελέχη τους

    Διαχειριστές, σύμβουλοι, μέτοχοι και μέλη εταιρειών με συμμετοχή κάτω του...

    «Στα κάγκελα» για τα υδροπλάνα

    «Στα κάγκελα» είναι οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων για το θέμα των υδροπλάνων, ζητώντας με...