PornHub: Δεκάδες γυναίκες καταθέτουν μήνυση για δημοσίευση βίντεο χωρίς συναίνεση

Ημερομηνία:

Δεκάδες γυναίκες μήνυσαν την εταιρεία που κατέχει το PornHub, ισχυριζόμενες ότι ο ιστότοπος επωφελείται από μη συναινετικά βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

PHILOXENIA

Τριαντατέσσερις γυναίκες κατέθεσαν αγωγή στην Καλιφόρνια, κατηγορώντας την εταιτεία ότι είναι μια «κλασική εγκληματική επιχείρηση».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η MindGeek, η εταιρεία πίσω από το Pornhub δημιούργησε μια «αγορά» για «παιδική πορνογραφία, βιασμούς και κάθε άλλη μορφή μη συναινετικού περιεχομένου».

«Πρόκειται για βιασμό, όχι πορνογραφία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή. «Πρόκειται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Πρόκειται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών και γυναικών. Και πρόκειται για καθέναν από αυτούς τους κατηγορούμενους που επιλέγουν εν γνώσει και σκόπιμα να κεφαλαιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τη φρικτή εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων χιλιάδων άλλων ανθρώπων, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν περισσότερα από τα τεράστια χρηματικά ποσά που θα είχαν άλλως ούτως ή άλλως».

Μόνο ένας από τους ενάγοντες αναφέρεται στην αγωγή, ενώ τέσσερις αναφέρονται ως πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεκατέσσερις άνθρωποι δήλωσαν, μάλιστα, ότι ήταν ανήλικοι εκείνη την εποχή και θα έπρεπε να θεωρηθούν θύματα παιδικής σωματεμπορίας.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν «σημαντικές ζημιές», συμπεριλαμβανομένης της «σωματικής, ψυχολογικής και οικονομικής βλάβης

».

Οι δικηγόροι διεκδικούν από την εταιρεία σημαντικές αποζημιώσεις.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας πίσω από το PornHub, δεν υπάρχει ανοχή σε παράνομο περιεχόμενο.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Εφιάλτης για γυναίκα η επίσκεψη σε ινστιτούτο αισθητικής: Απέκτησε πρόβλημα στην όραση μετά από βλεφαροπλαστική

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για τα ινστιτούτα που πλασάρουν...

Παράταξη Σβόλη: Στα Αραχωβίτικα σήμερα για τα προβλήματα της περιοχής – φωτο

Εγραψε η δημοτική σύμβουλος της πράταξης Σβόλη, Μάχη Σιώρου:...

Αρθρο του δικηγόρου Διονύση Πασχάλη: Είναι όμως η Πάτρα ο φθηνότερος Δήμος της Ελλάδας;

Στη δημόσια συζήτηση για την κατάσταση της Πάτρας υπάρχει...

Θα φέρουν πίσω τα μαμούθ οι επιστήμονες;

Ερευνητές έχουν ήδη πραγματοποιήσει γενετικές τροποποιήσεις που μιμούνται χαρακτηριστικά...