Πως η Δυτική Αχαΐα ενωμένη θα «πάρει» νερό από το φράγμα Πηνειού

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Θα φτάσει το νερό του φράγματος Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα; Απάντηση σαφής δεν υπάρχει, αλλά για πρώτη φορά η Δυτική Αχαΐα δείχνει ενωμένη προς αυτή τη διεκδίκηση. Οπως έχει εξηγηθεί, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού πλέον το νερό θεωρείται ακατάλληλο για πότισμα. Η Δυτική Αχαΐα από το βράδυ της Παρασκευής είναι ενωμένη και διεκδικεί να φτάσει το νερό του φράγματος στον κάμπο της. Σήμερα, μιλούν στην «Π» για τις επόμενες κινήσεις διεκδίκησης ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» Φίλιππος Λιάκος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης.

    ΜΥΛΩΝΑΣ: «ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ»

    Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς που πήρε την πρωτοβουλία για την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την επέκταση του φράγματος, μίλησε σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» για τη σημασία της ομόφωνης απόφασης αλλά και τις επόμενες κινήσεις της ενωμένης Δυτικής Αχαΐας.
    «Είναι πολύ σημαντικό ότι καταλήξαμε σε ομόφωνη απόφαση για να πετύχουμε την υλοποίηση του σχεδίου μελέτης που υπάρχει για την επέκταση των διωρύγων. Πρόκειται για το πρώτο σκέλος της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών από το 2017, το οποίο εκτιμάμε ότι είναι πιο άμεσα υλοποιήσιμο και έχει κόστος 31 εκατ. ευρώ. Υποστηρίζουμε λοιπόν αυτή την πρόταση και με την επιτροπή που συστήσαμε θα δουλέψουμε για την υλοποίηση. Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με το υπουργείο Υποδομών και θα επιδιωχθούν συναντήσεις για να προχωρήσει το θέμα» δήλωσε στην «Π» ο Σπύρος Μυλωνάς.

    Επιπλέον, ρωτήσαμε τον κ. Μυλωνά αν και που εμπλέκεται στο θέμα της επέκτασης του Φράγματος, στη μελέτη που έχει ξεκινήσει το υπουργείο από τον Μάρτιο που θα εκτιμήσει αν το νερό αρκεί και για τους δύο νομούς. Ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας: «Η μελέτη του Μαρτίου αφορά μόνο αν καλύπτει το νερό και τους δύο νομούς. Εμείς, όμως, δεν ζητάμε επιπλέον νερό από αυτό που χρησιμοποιείται τώρα, αλλά να διοχετευτεί σε εμάς το νερό που καταλήγει ούτως ή άλλως στη θάλασσα. Δηλαδή να έρχεται με τις δύο διώρυγες σε εμάς. Τόσο ξεκάθαρα».

    ΛΙΑΚΟΣ:«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» Φίλιππος Λιάκος, αφού σημείωσε ότι η δική του παράταξη έφερε το θέμα στην επικαιρότητα, τόνισε στην «Π»: «Δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αυτή που θα περιμέναμε, αλλά είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το ζήτημα και να θέσουμε χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ακούσαμε και καταθέσαμε προτάσεις. Από εδώ και πέρα, θα συγκροτηθεί η ομάδα με τους δημοτικούς αρχηγούς και τους αγρότες. Θα πάμε στην Αθήνα να διεκδικήσουμε το έργο. Το σημαντικό είναι πως συμφωνήσαμε να πάμε όλοι μαζί, ενώ σε επικοινωνίες μου με τον κ. Κατσανιώτη και τους βουλευτές του νομού ξέρω πως έχουν ταχθεί στο πλευρό μας. Περιμένουμε τις εξελίξεις».

    ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ: «40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ»
    Σημασία έχει και η άποψη των άμεσα ενδιαφερόμενων για το θέμα. Οι αγρότες, λοιπόν, εκπροσωπούμενοι από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργο Βεσκούκη στέκονται στα προβλήματα που έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους: «Μετά από 40 χρόνια που ακούμε λόγια, πλέον το νερό έχει γίνει ακατάλληλο για πότισμα. Για εμάς έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την επέκταση. Είναι θετικό ότι δημιουργήθηκε η επιτροπή. Πρώτα θα κοιτάξουμε να δρομολογηθούν οι λύσεις για την επέκταση, από κει και πέρα αν δούμε κωλυσιεργίες, θα κινητοποιηθούμε. Είμαστε αποφασισμένοι για την επέκταση».

    GYMALL

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα