Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping

    Ημερομηνία:

    Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, σούπα με topping καραμελωμένα κρεμμύδια, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια. Πώς γίνονται, επιτέλους, αυτά τα καραμελωμένα κρεμμύδια;

    Φλίγκος

    Το καραμέλωμα δεν μπορείς να το βιάσεις. Θέλει το χρόνο του και τον τρόπο του. Τα κρεμμύδια μαγειρεύονται σιγά σιγά, σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να βγάλουμε πολλή γεύση από τα πιο απλά και ταπεινά υλικά.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από μπριζόλα ή για κρεμμυδόσουπα, ή σε τάρτες, σε πίτσα ή για ντιπ κρεμμυδιού.

    Οι ποσότητες εξαρτώνται από το πόσα καραμελωμένα κρεμμύδια θέλετε να φτιάξετε. Στη συνταγή παρακάτω, τα 5 μεγάλα ωμά κρεμμύδια απέδωσαν περίπου 2 φλιτζάνια καραμελωμένα κρεμμύδια.

    Υλικά:

    • 5 μεγάλα κρεμμύδια, κίτρινα και κόκκινα
    • Ελαιόλαδο
    • Βούτυρο (προαιρετικά)
    • Αλάτι
    • Ζάχαρη (προαιρετικά)
    • Βαλσαμικό ξύδι (προαιρετικά)

    Εκτέλεση:

    ICECAP

    Κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρεδάκια.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή ένα μείγμα ελαιόλαδου και βουτύρου, (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ανά κρεμμύδι), σε χαμηλή κατσαρόλα, και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

    Ανακατεύουμε ώστε να «λαδωθούν» όλα τα κρεμμύδια.

    Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping
    Απλώνουμε τα κρεμμύδια ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος και τα αφήνουμε να ψηθούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή για να μην καούν ή στεγνώσουν τα κρεμμύδια.

    Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω από τα κρεμμύδια, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να βοηθήσουμε τη διαδικασία καραμελοποίησης. (Προσθέτω μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για 5 κρεμμύδια, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο αν τα θέλετε έξτρα γλυκά.)

    Ένα κόλπο για να μην στεγνώσουν τα κρεμμύδια καθώς ψήνονται είναι να προσθέσουμε λίγο νερό στο τηγάνι, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά.

    Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν ένα πλούσιο, καφέ χρώμα.

    Πώς να φτιάξεις καραμελωμένα κρεμμύδια: Tο πιο νόστιμο topping

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας

    Το 3ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ανδρίτσαινας είναι γεγονός! 17–18...

    ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται οι αιτήσεις για την επιχειρηματικότητα ανέργων και στην Αχαΐα

    Εγκρίθηκαν 250 επιχειρηματικά σχέδια ανέργων σε 5 περιοχές της...

    ΠΑΤΡΑ: Αυτή είναι η Φραντζέσκα που… έκλεψε τις εντυπώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ad%cf%83%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%ba%ce%bb/

    Αιγιάλεια: Η Γιορτή της Μητέρας στον Ελαιώνα – ΦΩΤΟ

    «Μάνα, Μητέρα, Μαμά – η κλωστή που δεν κόβεται!»...