Πώς να φτιάξεις την αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο

    Ημερομηνία:

    Η σάλτσα πέστο έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

    Έχω την αίσθηση, όμως, ότι οι φίλοι της, είναι πολύ περισσότεροι.

    Άλλωστε είναι γνωστό, ότι ντομάτα και βασιλικός είναι ένας γάμος παραδεισένιος και οι γεύσεις τους δένουν, αδιαμφισβήτητα.

    Αυτή την εποχή, που μπορούμε να βρούμε φρέσκο βασιλικό, είναι ευκαιρία να φυτέψετε μια ρίζα στο μπαλκόνι σας, για όλο το καλοκαίρι και να φτιάξετε την υπέροχη αυτή σάλτσα, η οποία μπορεί να μείνει, για καιρό, στο ψυγείο.

    Υλικά:

    • 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
    • 175 γρ. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
    • 6 γρ. σκόρδο
    • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 1/3 κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση:

    Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

    Κουνάμε το τηγάνι συχνά και είμαστε συνέχεια πάνω του, γιατί μπορεί να πάρει χρώμα πολύ γρήγορα.

    Αφήνουμε το κουκουνάρι να κρυώσει.

    Αν τα χάσατε
    Πώς να φτιάξεις την αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μιξεράκι. Αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς, αλλά όχι περισσότερη ώρα, για να μην μαυρίσει το πέστο.

    Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Πάτρα αγκάλιασε το λιμάνι της στη Ναυτική Εβδομάδα

    Το Λιμάνι της Πάτρας γέμισε ζωή, υπερηφάνεια και συμβολισμούς...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Επεισόδιο στην Αγυιά – Το δράμα του πατέρα

    Ανθρώπινο δράμα για πατέρα στην περιοχή της Αγυιάς. Στις...

    ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η απόδοση ΑΦΜ σε ανηλίκους άνω των 12 ετών χωρίς ταυτότητα

    Τη διαδικασία απόδοσης ΑΦΜ και Κλειδάριθμου σε ανηλίκους διευκολύνει...