Πώς να φτιάξεις την αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο

    Ημερομηνία:

    Η σάλτσα πέστο έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς.

    Έχω την αίσθηση, όμως, ότι οι φίλοι της, είναι πολύ περισσότεροι.

    Άλλωστε είναι γνωστό, ότι ντομάτα και βασιλικός είναι ένας γάμος παραδεισένιος και οι γεύσεις τους δένουν, αδιαμφισβήτητα.

    Αυτή την εποχή, που μπορούμε να βρούμε φρέσκο βασιλικό, είναι ευκαιρία να φυτέψετε μια ρίζα στο μπαλκόνι σας, για όλο το καλοκαίρι και να φτιάξετε την υπέροχη αυτή σάλτσα, η οποία μπορεί να μείνει, για καιρό, στο ψυγείο.

    Υλικά:

    • 45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα
    • 175 γρ. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
    • 6 γρ. σκόρδο
    • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 1/3 κ.γ. αλάτι

    Εκτέλεση:

    Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

    Κουνάμε το τηγάνι συχνά και είμαστε συνέχεια πάνω του, γιατί μπορεί να πάρει χρώμα πολύ γρήγορα.

    Αφήνουμε το κουκουνάρι να κρυώσει.

    Αν τα χάσατε
    Πώς να φτιάξεις την αυθεντική γενοβέζικη σάλτσα πέστο

    Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μιξεράκι. Αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς, αλλά όχι περισσότερη ώρα, για να μην μαυρίσει το πέστο.

    Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιάννενα: Ξύλο μεταξύ ανηλίκων – Ένας στο νοσοκομείο, δύο συλλήψεις

    Ο καβγάς τριών ανηλίκων, τις πρώτες πρωινές ώρες της...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΑ: Μια κατοικία-καταφύγιο διακοπών σε ένα σκληρό ελληνικό τοπίο

    Η αρχιτεκτονική της Μάνης χαρακτηρίζεται από μια αυστηρή, δωρική...

    Kληρονομιές: Εφιάλτης για χιλιάδες πολίτες τα χρέη και τα φορολογικά βάρη

    Για χιλιάδες πολίτες, η κληρονομιά δεν αποτελεί ευκαιρία, αλλά έναν πραγματικό εφιάλτη....

    Άμπου Ντάμπι 2025: Πρόταση γάμου στο περιθώριο του ελληνικού εμφύλιου – Δείτε βίντεο

    Θεωρητικά ταξίδεψαν στο Άμπου Ντάμπι για να δουν την αγαπημένη τους...