Πώς να φτιάξετε ψητό μπρόκολο εύκολα και γρήγορα

    Ημερομηνία:

    Το ψητό μπρόκολο είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα. Μαγειρεύεται γρήγορα και εύκολα και ταιριάζει υπέροχα με κοτόπουλο, χοιρινό και όχι μόνο.

    Το μπρόκολο μαλακώνει υπέροχα όταν ψήνεται στο φούρνο. Δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία ή ιδιαίτερες πινελιές. Λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι αρκούν για ένα νόστιμο αποτέλεσμα και αν θέλουμε μετά το ψήσιμο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σκόρδο, λεμόνι ή τυρί για επιπλέον γεύση. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να ψήσουμε και άλλα λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις ντομάτες.Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμε ενάμισι κιλό μπρόκολο, αλλά μπορούμε να ετοιμάσουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε. Το μόνο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι τα μπουκετάκια πρέπει να είναι περίπου ίδιου μεγέθους για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα

    Υλικά:
    1 1/2 κιλό μπρόκολο σε μπουκετάκια ίσου μεγέθους
    1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, αν θέλουμε πιο αλατισμένο το φαγητό βάζουμε περισσότερο
    φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

    Διαδικασία:
    Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και θερμαίνετε στους 220℃.Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν τα μπουκετάκια.

    Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετούμε αραιά τις μπουκίτσες του μπρόκολου. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στα μισά του ψησίματος φροντίζουμε να τα γυρίσουμε.

    Tips:

    Για να κάνουμε την κουζίνα μας πιο «πράσινη» και το πιάτο μας zero waste δεν πετάμε τα κοτσανάκια αλλά τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε ίσο με τα μπουκετάκια και τα μαγειρεύουμε μαζί με το μπρόκολο.
    Για έξτρα άρωμα μόλις βγει από το φούρνο, ψιλοκόβουμε μερικές σκελίδες σκόρδο και τις ανακατεύουμε με το μπρόκολό μας.
    Αν αγαπάμε τα τυριά μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη παρμεζάνα μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.
    Αν περισσέψει: Φυλάσσουμε το ψητό μπρόκολο στο ψυγείο μόλις κρυώσει εντελώς. Το τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθεί καλά για δύο ημέρες. Μετά χάνει τη γεύση και την υφή του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτογραφία: Η Τζούλια Νόβα ποζάρει στο κρεβάτι καλυμμένη με ένα πάπλωμα

    Καλυμμένη μονάχα με ένα πάπλωμα φωτογραφήθηκε η Τζούλια Νόβα για τα...

    ΠΑΤΡΑ: Κατέβηκε η μπάρα του ΟΣΕ και… δεν ξανασηκώθηκε! “Εσωσε” δεκάδες οδηγούς γνωστός Πατρινός – ΒΙΝΤΕΟ

    Δεν ξανάγινε! Επεσε η μπάρα του τρένου στην διασταύρωση...

    Η συμμορία με τις γουρούνες στη Μύκονο: Έθαβαν τα κλοπιμαία σαν τον Εσκομπάρ

    Συμμορία αλλοδαπών που είχε μετατρέψει τη Μύκονο σε πεδίο δράσης της,...

    Αγγελική Νικολούλη: Επιστρέφει με νέο βιβλίο και όλοι αναρωτιούνται για ποια υπόθεση πρόκειται

    Η επίσημη σελίδα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” μόλις...