Πώς θα ελέγχονται ακίνητα και καταθέσεις – «Μεγάλος αδερφός» στην περιουσία

    Ημερομηνία:

    Ένα νέο σύστημα μέσω του οποίου ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αποκτά άμεση πρόσβαση στα δεδομένα τραπεζικών καταθέσεων, χορηγήσεων, επενδύσεων, θυρίδων ακόμη και των ηλεκτρονικών πορτοφολιών για τους φορολογούμενους που ελέγχει για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα ενεργοποιεί η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

    Μέσα στον μήνα τίθεται σε λειτουργία το σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας, το οποίο θα αξιοποιεί τα δεδομένα του Αρχείου Χρηματοπιστωτικών Προϊόντων και Αναλυτικών Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών με στόχο την ταχεία λήψη και επεξεργασία στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν ελεγχόμενα πρόσωπα, κατά τρόπο τυποποιημένο και ενιαίο.

    Με το σύστημα αυτό, ο προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης γίνεται εύκολη υπόθεση, καθώς οι ελεγκτικές Αρχές θα λαμβάνουν με εξπρές διαδικασίες εντός δύο ημερών στοιχεία και πληροφορίες από τα πιστωτικά ιδρύματα για το ύψος των καταθέσεων, τους επενδυτικούς λογαριασμούς, τις πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, τις τραπεζικές θυρίδες, τους λογαριασμούς και τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για τα ελεγχόμενα πρόσωπα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ΑΑΔΕ έχει ήδη ξεκινήσει να τεστάρει το νέο σύστημα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και τις τράπεζες, ενώ όπως εξηγούν αρμόδιοι παράγοντες, μόλις εκδοθεί μια εντολή ελέγχου εισοδήματος και περιουσίας για έναν φορολογούμενο, θα αποστέλλεται αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου. Σε διάστημα δύο ημερών η ΑΑΔΕ θα έχει τις σχετικές απαντήσεις για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Δικαστήρια Πάτρας: Ξανά στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον

    Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών θα καθίσουν...

    Β. Κικίλιας: Σε αυξημένη επιφυλακή το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο και τα Στενά του Ορμούζ

    Στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή του Περσικού Κόλπου...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Συναγερμός για φωτιά στη Γούναρη – φωτό

    Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία για μυρωδιά...

    Εξωδικαστική λύση: Πώς να προστατέψετε την περιουσία σας αποφεύγοντας τα δικαστήρια

    Όλο και περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωπα με κινδύνους...