Πόσα λεπτά ζωής «χάνουμε» με κάθε μπέργκερ, χοτ ντογκ ή αναψυκτικό που καταναλώνουμε

    Ημερομηνία:

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND

    Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ενός χοτ ντογκ μειώνει τη διάρκεια ζωής κατά 36 λεπτά, ενώ ένα αναψυκτικό αφαιρεί επιπλέον 12 λεπτά, ευτυχώς όμως η κατανάλωση ορισμένων ψαριών μπορεί να προσθέσει έως και 28 λεπτά ζωής.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανέλυσαν 5.800 τρόφιμα, αξιολογώντας τις επιπτώσεις τους στην υγεία βάσει συστατικών, όπως λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη. Ενώ τροφές όπως τα χοτ ντογκ, η πίτσα και τα μακαρόνια με τυρί αποδείχτηκαν επιζήμιες, άλλες όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο αποδείχτηκαν ωφέλιμες για τη μακροζωία.
    Τα πιο επιζήμια τρόφιμα για τη διάρκεια ζωής

    Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα χοτ ντογκ ήταν τα πιο επιζήμια τρόφιμα, ακολουθούμενα από αλλαντικά, όπως το προσούτο, που αφαιρεί 24 λεπτά ζωής, και τα σάντουιτς, που μειώνουν τη διάρκεια ζωής κατά 13,6 λεπτά.

    Τα χοτ ντογκ περιέχουν νιτρώδη και νιτρικά άλατα, τα οποία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Παράλληλα, τρόφιμα όπως το μπέικον και τα μπέργκερ, που αφαιρούν 6 και 9 λεπτά ζωής αντίστοιχα, θεωρούνται επίσης επικίνδυνα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά και ζάχαρη.

    Πόσα λεπτά ζωής «χάνουμε» με κάθε μπέργκερ, χοτ ντογκ ή αναψυκτικό που καταναλώνουμε
    Πηγή Daily Mail

    Οι ωφέλιμες επιλογές

    Αντίθετα, η κατανάλωση φυστικοβούτυρου σε σάντουιτς φάνηκε να προσθέτει 32 λεπτά υγιούς ζωής. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσθέτουν 24 λεπτά, ενώ τα φρούτα 10. Σύμφωνα με τη Δρ. Ολίβια Ζολιέ, τα οφέλη του φυστικοβούτυρου είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ το ψωμί, ειδικά ολικής άλεσης, θεωρείται ουδέτερο ή ελαφρώς ωφέλιμο.

    Συμβουλές για μια καλύτερη διατροφή

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αντικατάσταση 10% των ημερήσιων θερμίδων από φρούτα και λαχανικά αντί για επεξεργασμένα κρέατα μπορεί να προσθέσει 48 λεπτά στη ζωή μας. Η υιοθέτηση μιας πιο φυτικής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου και άλλων ασθενειών, βελτιώνοντας σημαντικά τη μακροζωία.

    Η μελέτη καταδεικνύει τη σημασία μικρών αλλαγών στη διατροφή, που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία μας. Όπως τονίζει η Δρ. Ζολιέ: «Η ανάγκη για διατροφικές αλλαγές για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας είναι ξεκάθαρη. Στοχευμένες αλλαγές μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη χωρίς να απαιτούν δραστικές διατροφικές αλλαγές».

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου  με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΠΠΑΜΑ

    Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αχαϊκού Συλλόγου...

    ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Χάθηκε 21χρονη

    Συναγερμός στην Πάτρα για να βρεθεί 21χρονη που εξαφανίσθηκε...

    Παρούσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη συνάντηση του Πανεπιστημίου Πατρών με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης συμμετείχε και χαιρέτησε...

    Δήλωση του Θέμη Μπάκα για την 81η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

    Για την 81η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο πολιτευτής...
    Best Shop