Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα τζιν παντελόνια

    Ημερομηνία:

    Δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει τζιν παντελόνια στην γκανταρόμπα του.

    Eξάλλου, τα τζιν παντελόνια αποτελούν τα πιο διαχρονικά και κλασικά ρούχα όλων των εποχών, αφού μπορούν να φορεθούν για casual και βραδινές εμφανίσεις.

    Ωστόσο, ειδικοί στα ρούχα από την Gap αναφέρουν στην ιστοσελίδα express.co.uk. ότι πρέπει να αποφεύγουμε το πολύ συχνό πλύσιμο των τζιν, καθώς μπορεί να φθαρεί η υφή του υφάσματος.

    Παρ’ όλο που το τζιν είναι ένα ανθεκτικό ύφασμα, συνίσταται να το πλένουμε μετά από δέκα χρήσεις, εκτός, βέβαια και αν έχει λερωθεί ή αρχίζει να βγάζει ανεπιθύμητες οσμές.

    Επομένως, με το πλύσιμο στο χέρι, πρόκειται να παρατείνουμε τη συνολική διάρκεια ζωής του αγαπημένου μας ρούχου.

    Όμως, είναι σημαντικό να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος μουλιάσματος. Σε περίπτωση, που σε κάποιο σημείο του τζιν υπάρχει δύσκολος λεκές, προτιμήστε να κάνετε απαλές κινήσεις στην λεκιασμένη περιοχή, αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο.

    Πάντως, οι ειδικοί αναφέρουν ότι αν επιλέξετε να βάλετε το τζιν στο κάδο του πλυντηρίου, τότε, θα πρέπει να το βάλετε σε κρύο κύκλο πλύσης.

    Επίσης, προσθέτουν ότι πρέπει να γυρίσετε το τζιν από την ανάποδη πλευρά. Φροντίστε, επίσης, τα κουμπιά και το φερμουάρ να είναι κλειστά, προκειμένου να μην χαλάσουν, αλλά και για περιορίσετε το ενδεχόμενο να προκληθούν φθορές σ’ άλλα υφάσματα.

    Τέλος, αποφύγετε να τοποθετήσετε στην θήκη μαλακτικό ρούχων, καθώς μπορεί να καταστραφεί η υφή των τζιν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας: Διήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων φλεβών/αρτηριών

    Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας συνδιοργανώνουν...

    ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: Hμεριδα με θέμα την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων

    Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας ανοίγει θεσμικά τον διάλογο για...

    ΠΑΣΟΚ – ΣΗΜΕΡΑ: Προσυνεδριακή διαδικασία στην Αχαϊα με Παπανδρέου και Γερουλάνο

    Ο π. Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου, ο...

    “Τίτλοι τέλους;” στο θέατρο Λιθογραφείον

    Ο Νικόλαος Ε. Καββαδίας κάνει τον Απο-λογισμό ενός ακόμα...