Το φετινό πασχαλινό τραπέζι, προβλέπεται να είναι αυξημένο λατά 38 ευρώ σε σχέσημε πέρυσι.
Το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων αγγίζει τα 334,05 ευρώ, σε σχέση με πέρσι που ο καταναλωτής πλήρωσε 296,65 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 126%.
Οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ετοιμάσουν το εορταστικό τραπέζι για το Πάσχα και «Η Κοινωνία Ώρα Mega» παρουσίασε τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΚΑ.
Συγκεκριμένα:
Κρέατα
- Αρνί (14 €/κιλό): 140€ (10 κιλά)
- Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€
Λαχανικά
- Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
- Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
- Άνηθος: 0,60€
- Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
- Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
- Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
- Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
- Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€
Διάφορα άλλα προϊόντα
- Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
- 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
- Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
- Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
- Τσουρέκι (1 κιλό): 17€
- Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
- Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
- 10 Μπύρες: 17€
- 6 Αναψυκτικά: 4,20€
- Φρούτα: 4€
- Γλυκά: 14€
- Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€