ΠΟΥ: Ο «εθνικισμός των εμβολίων» βλάπτει όλο τον κόσμο

Ημερομηνία:

Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών εγείρει μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη του παγκόσμιου εμβολιασμού, συμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο αιθίοπας πρώην υπουργός Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, επιχειρηματολόγησε χθες Τρίτη ότι αυτός που αποκάλεσε «εθνικισμό των εμβολίων» και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών εγείρει μεγάλα εμπόδια στην επίτευξη του παγκόσμιου εμβολιασμού στην κλίμακα που απαιτείται για να έρθει το τέλος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Παρ’ όλο τον αυξανόμενο αριθμό επιλογών ως προς τον εμβολιασμό, οι τρέχουσες παραγωγικές δυνατότητες καλύπτουν μόνο πολύ μικρό μέρος της παγκόσμιας ζήτησης», κατέγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Foreign Policy.

«Το να αφήνεται η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού χωρίς εμβόλιο όχι μόνο θα διαιωνίσει χωρίς να χρειάζεται την αρρώστια, τους θανάτους, την οδύνη των συνεχιζόμενων λοκντάουν, αλλά θα συμβάλει να εμφανιστούν κι άλλα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού», καθώς ο ιός και η ασθένεια που προκαλεί θα «συνεχίζουν να εξαπλώνονται σε απροστάτευτους πληθυσμούς», υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, υπηρεσίας η οποία ανήκει στο σύστημα του ΟΗΕ.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πέτρος Μαντάς: Συμμετοχή και διάλογος για αξιόπιστες λύσεις

Την ανάγκη ν’ αποκτήσουν οι οργανωμένοι υποδοχείς βιομηχανικής δραστηριότητας...

Τέσσερα ελικόπτερα, μαζί με τα πληρώματά τους, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου

Τέσσερα ελικόπτερα, μαζί με τα πληρώματά τους, προσγειώθηκαν προχθές...

Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία: Τι οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο – Τα πρόστιμα και η ακρίβεια στην Ελλάδα

Αντιμέτωπες με ένα ολοένα πιο ασφυκτικό περιβάλλον λειτουργίας βρίσκονται...

93 μέτρα κάτω από τον βυθό: Η Κίνα χτίζει τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα για τρένα 250 χλμ/ώρα

Η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ...