Πούτιν: Η Ουκρανία δεν μπορεί να διασπάσει τις γραμμές μας

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών “δεν είναι επιτυχής” και ότι οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έχουν αποτύχει. Ο ίδιος απάντησε και στην ανακοίνωση ότι η Ουκρανία έχει πλέον αμερικανικής κατασκευής βόμβες διασποράς λέγοντας ότι και η Ρωσία έχει επαρκές απόθεμα και μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Τα σχόλια αυτά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα. «Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να διασπάσει τις αμυντικές μας γραμμές…απέτυχαν σε όλη την διάρκεια της επίθεσης», είπε ο Πούτιν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossia-1, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η κατάσταση είναι «θετική» για τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο. Αλλά την ίδια εικόνα προσπαθεί να δώσει και η ουκρανική πλευρά για τον πόλεμο.
«Τα στρατεύματά μας συμπεριφέρονται ηρωικά. Απροσδόκητα για τον αντίπαλο, προχωρούν ακόμη και στην επίθεση σε ορισμένους τομείς και καταλαμβάνουν καλύτερες θέσεις», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Την Παρασκευή, ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε πάντως ότι η αντεπίθεση του Κιέβου δεν προχωρούσε «τόσο γρήγορα», διαβεβαιώνοντας ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν άσκησαν πίεση στο Κίεβο για αυτό το θέμα.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δημήτρης Παλούμπης: Γιατί η Ελλάδα δεν διαθέτει Υπουργείο Βιομηχανίας;

Το ερώτημα που τέθηκε στην Πάτρα αφορά το παραγωγικό...

Ανδρέας Τσώκος: Μια νέα αρχή για τη Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας

Εγραψε ο πολιτευτής Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέας Τσώκος: Μια νέα...

Πάτρα: Παραμένει σε αργία ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Ολοκληρώθηκε χθες  η διαδικασία του Επισκοπικού Δικαστηρίου στο Επισκοπείο...

Έλληνας επιχειρηματίας πλήρωσε 270.000 ευρώ σε φόρους για την Ferrari Purosangue

O Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηροποιείται κυρίως στον κλάδο των...