Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής – Πρόεδρος ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

    Ημερομηνία:

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ορίστηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος   σήμερα  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, συγκάλεσε για πρώτη φορά σε συνεδρίαση την  Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Πρόκειται για ένα καινούριο αναβαθμισμένο θεσμό που θεσπίστηκε με το Ν. 5056/23 με αυξημένες αρμοδιότητες , αφού αντικαθιστά την Οικονομική και την Εκτελεστική Επιτροπή των Περιφερειών.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης εξελέγη κατά πλειοψηφία με φανερή ψηφοφορία ανάμεσα από τα μέλη της μειοψηφίας, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο περιφερειακός σύμβουλος του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα-Ενωμένοι Μπορούμε», Γεράσιμος Φεσσιάν.

    Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης ο κ. Μπονάνος αφού ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους,  τόνισε την σημασία του έργου της Επιτροπής , το οποίο –  όπως υπογράμμισε –  θα πρέπει να τελείται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας. Πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μετά από δημιουργικό διάλογο, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και με κοινό στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τι είναι το φοιτητικό ρεύμα: Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα

    Η επιλογή φοιτητικού ρεύματος δεν είναι δύσκολη, αρκεί να συγκρίνεις και να...

    Η ΕΚΤ ποντάρει στο ψηφιακό ευρώ με σκοπό την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αυτονομίας

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας ψηφιακής...

    Βαρομετρικό χαμηλό στην Ευρώπη: Το γαλλικό αδιέξοδο, οι τριγμοί στις αγορές και η απειλή της επιστροφής του ΔΝΤ

    Η καλοκαιρινή ηρεμία των ευρωπαϊκών αγορών διεκόπη πρόωρα και...