Προ των πυλών ο νέος ΚΟΚ – Μείωση ορίων ταχύτητας, κράνη στα πατίνια και ποινές στους πεζούς

    Ημερομηνία:

    Στα σκαριά είναι ο επικαιροποιημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο νέος ΚΟΚ θα αυστηροποιήσει τις ποινές για παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας όπως η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και η υπερβολική ταχύτητα.

    GLEARNET

    Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει μείωση του ορίου ταχύτητας μέσα στις πόλεις από τα 50 στα 30 χιλιόμετρα αλλά και ποινές για τους πεζούς αν περνούν τον δρόμο εκτός διάβασης ή με κόκκινο. Το κράνος θα είναι υποχρεωτικό και για αναβάτες ποδηλάτων και πατινιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επανάληψη παράβασης για το κράνος μπορεί να αφαιρέσει την άδεια οδήγησης ακόμη και για πέντε χρόνια.
    Σύμφωνα με ειδικούς, οδηγός σε αυτοκίνητο που κινείται με 30 χιλιόμετρα έχει πιθανότητα 20% σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού σε περίπτωση τροχαίου ενώ οδηγός ΙΧ που κινείται με 50 χλμ έχει πιθανότητες 80%, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

    Μάλιστα, στον νέο ΚΟΚ αναμένεται να επιτρέπονται οι «σφήνες» των δικύκλων με μειωμένη ταχύτητα και αν τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα και τηρούνται οι πλευρικές αποστάσεις. Η παράλληλη στάθμευση με το πεζοδρόμιο αναμένεται να απαγορευτεί στα δίκυκλα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο συγκινητικός χορός βουλευτή της Ν.Δ. με την κόρη του στον γάμο της

    Συγκλόνισε ο χορός μπαμπά και κόρης, στον γάμο της Βανέσσας Καράογλου. Ο πατέρας...

    Άγρια ζώα: Γιατί βρίσκουν «καταφύγιο» σε πόλεις και χωριά – Ειδικοί εξηγούν τους λόγους

    Ολοένα και πιο συχνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

    Στο Mega τον… περίμεναν, αλλού «κλείδωσε» ο Σεφερλής

    Ο Μάρκος Σεφερλής φαίνεται ότι αλλάζει τηλεοπτική στέγη μετά το τέλος της...

    Ποιότητα της εργασίας και εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις

    ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ (*) Η σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας...