Προαστιακός: Επιτυχημένο δρομολόγιο προς Κάτω Αχαΐα – Ανοίγει ο δρόμος

    Ημερομηνία:

    Το δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού Πάτρα-Κάτω Αχαΐα πέρασε με επιτυχία το τεστ. Το κρίσιμο ήταν να αυξηθεί η ταχύτητα τόσο που να επιτρέπει ο χρόνος την έγκαιρη μετάβαση του συρμού από τον σταθμό του Αγίου Ανδρέα της Πάτρας στην γειτονική πόλη. Πληροφορούμαστε ότι η απόσταση διανύθηκε, με όλες τις προγραμματισμένες στάσεις, στο διάστημα των 26-27 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος επαρκεί για να γίνει πραγματικότητα η νότια επέκταση του προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα αντί να φτάνει μέχρι τα Καμίνια όπως συμβαίνει σήμερα.
    Τρία ήταν τα ζητήματα που έθεσε βαρύτητα ο ΟΣΕ στην προετοιμασία για την επέκταση. Το πρώτο αφορούσε την εγκατάσταση 32 μπαρών (δύο υφιστάμενων και 30 νέων) του Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης. Το δεύτερο ζήτημα ήταν να ολοκληρωθεί η νέα περίφραξη σε εντοπισμένα σημεία της διαδρομής που εκτελείται το δρομολόγιο και να γίνει επιδιόρθωση σε τμήματα της παλιάς περίφραξης που είχαν καταστραφεί. Το τρίτο ήταν να πάρει η γραμμή με τη δοκιμή τα φορτία της, ώστε να μην υπάρξει αστάθεια.
    Το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσει ο ΟΣΕ για τους νέους χρόνους της γραμμής, αφού ως διαχειριστής της καθορίζει τις ταχύτητες, και στη συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση του δρομολογίου. Ζυγώνει ο προαστιακός στην Κάτω Αχαΐα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κωνσταντίνος Μάγνης: Ο άοπλος δολοφόνος

    Εάν ρωτάς κατά πόσο έπρεπε ή δεν έπρεπε να...

    Αχαΐα: «Περιβαλλοντικό έγκλημα» σε ποτάμι

    Αλλο ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα»,  από την Δημοτική αρχή της...

    Kαθαρισμοί δασικών δρόμων από την  Πολιτική Προστασία Π.Ε. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό

    Βαρύτητα στη θωράκιση των ορεινών περιοχών της Αχαΐας, ιδιαίτερα...