Προχωρούν τρία σημαντικά έργα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου – Αγώνας δρόμου από τη Δημοτική αρχή να σώσει τα έργα!

    Ημερομηνία:

    Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας θα προχωρήσουν τρία σημαντικά έργα για το Δήμο, τα οποία έφερε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024. Το πρώτο αφορά το έργο «Προστασίας Ακτής Καλαμακίου Δήμου Δυτικής Αχαΐας» στο πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027. Πρόκειται για εργασίες προστασίας των ακτών από τη διάβρωση, η οποία χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το δεύτερο έργο αφορά την «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας» με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του προγράμματος «Προστασία και αναβάθμιση δασών 2024». Το τρίτο έργο αφορά τις «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας» και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021 – 2027. Μάλιστα, η νέα δημοτική Αρχή Αλεξόπουλου «έτρεξε» τις διαδικασίες προκειμένου να μη χαθούν τα παραπάνω έργα καθώς η προηγούμενη δεν είχε προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

    ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΩΖΟΥΜΕ ΕΡΓΑ…ΑΛΛΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΡΟΥΣ»

    «Καταφέραμε να εντάξουμε το έργο της ακτής Καλαμακίου και της ενίσχυσης της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο νέο ΕΣΠΑ έπειτα από επίμονες και ταχύτατες ενέργειες από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Ευτυχώς, καταφέραμε να τα σώσουμε και να μην χαθούν, δεδομένου ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε προχωρήσει τις διαδικασίες. Ωστόσο, θα μπουν στο νέο ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι χάνονται πόροι από άλλες ανάγκες του Δήμου», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος κατά τη συνεδρίαση τονίζοντας, ταυτόχρονα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Δημοτική Αρχή  ακολουθεί μια αρχή να προχωράει έργα όταν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα. «Δεν πρόκειται να ακολουθήσω πρακτικές του παρελθόντος χρεώνοντας το Δήμο με υπέρογκα χρηματικά ποσά. Έχω ζητήσει και από τους συνεργάτες μου ό,τι γίνεται να είναι μελετημένο, προγραμματισμένο και οικονομικώς εξασφαλισμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΡΙΑΣ» ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΕ «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ»

    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων θεμάτων, πέρασε ομόφωνα και η πρόταση της Δημοτικής Αρχής της μετονομασίας του πάρκου «Η Αριά» σε «Στάθης Κοκκίνης». «Εκτιμούμε ότι είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σ’ ένα πρόσωπο που η στάση ζωής του αποτελεί πρότυπο για όλους εμάς. «Η εθελοντική του δράση προστάτευσε, επί σειρά ετών, το όρος  Μόβρης από πυρκαγιά»

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου κράτησε ενός λεπτού σιγή τόσο για την απώλεια του Στάθη Κοκκίνη, όσο και του πρώην Δημάρχου Δύμης Διονύση Γκοτσούλια.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Pasta alla Vodka: H συνταγή με τη μεθυστική σάλτσα που απογειώνει τα ζυμαρικά

    Η συνταγή για pasta alla vodka αποτελεί την απόδειξη πως ο...

    5Χ5: Ο Θάνος Κιούσης επιστρέφει δυναμικά – Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «5Χ5» με τον ταλαντούχο Θάνο Κιούση,...

    Στυτική δυσλειτουργία: «Xτυπά» 2 στους 3 άνδρες κάτω των 40 ετών – Στο στόχαστρο και οι 20χρονοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%83%cf%84%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-x%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-2-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-3/

    Πάτρα: Τα αυτοκίνητα στο κέντρο… δεν κινούνται!

    Δεν ξέρουμε πώς, πότε και σε ποιον βαθμό θα...