Προσοχή! Αυτά τα σημάδια δείχνουν πως το smartphone σας έχει ιό

    Ημερομηνία:

    Υπάρχουν κάποια σημάδια που δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας έχει πέσει θύμα χάκερ. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να είστε σε εγρήγορση, ώστε αν παρατηρήσετε ένα από τα παρακάτω σημάδια να δράσετε αμέσως.

    Φλίγκος

    Το πρώτο και ίσως βασικότερο σημάδι, είναι η πτώση στην απόδοση του τηλεφώνου σας. Εάν οι εφαρμογές αργούν πολλοί να φορτώσουν ή κολλάνε, η συσκευή σας ίσως έχει παραβιαστεί.

    Ένα ακόμα σημάδι είναι ότι η μπαταρία εξαντλείται πολύ γρήγορα. Καθώς το κακόβουλο λογισμικό τρέχει παρασκηνιακά, η μολυσμένη εφαρμογή αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία σας. Το ίδιο ισχύει και αν η συσκευή ζεσταίνεται υπερβολικά.

    Ακόμα, εάν παρατηρήσετε τα data σας να εξαντλούνται νωρίτερα από ότι συνήθως μέσα στο μήνα, μπορεί να οφείλεται σε malware.

    Ένα ακόμα σημάδι είναι να βλέπετε πολλά αναδυόμενα παράθυρα στην οθόνη του τηλεφώνου σας. Τότε μπορεί να έχετε adware και ο χάκερ να κρύβεται πίσω από τις διαφημίσεις που σας εμφανίζονται. Και να βγάζει λεφτά με αυτόν τον τρόπο.

    ICECAP

    Τι μπορείτε να κάνετε

    Αν υποψιάζεστε ότι το smartphone σας έχει πέσει θύμα χάκερ, αναζητήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς με υψηλή βαθμολογία, εγκαταστήστε και εκτελέστε τη.

    Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η εφαρμογή θα σας δώσει μερικές προτάσεις για να ακολουθήσετε. Αν σας συνιστά να διαγράψετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, κάντε το άμεσα.

    Εάν το πρόβλημα δε διορθωθεί, μπορεί να χρειαστεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Κάντε το αφού πρώτα έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία που θέλετε να διατηρήσετε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέλη κυκλοφορίας: 10.000 έως 30.000 ευρώ «διόδια» από 30 Σεπτεμβρίου

    Τέλος τα ΙΧ που κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Μια...

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» φέτος για τον ελληνικό τουρισμό – Οι τρεις προκλήσεις

    «Συγκρατημένη αισιοδοξία» εν μέσω πάντως σημαντικών προκλήσεων και αβεβαιοτήτων...

    ΝΟΚ: Ποιοι χτίζουν με τα μπόνους χωρίς να πληρώσουν και ποιοι με πληρωμή – Οι 5 κατηγορίες κατόχων οικοδομικών αδειών

    Σε πέντε κατηγορίες διαχωρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους κατόχους οικοδομικών...

    Συνεχείς οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Η ακρίβεια ο Νο1 εχθρός των καταναλωτών

    Η ακρίβεια συνεχίζει ακάθεκτη σύμφωνα και με τα νέα...