Προσωρινό πόρισμα ΕΟΦ: Από το εμβόλιο οι θρόμβοι σε 35χρονο και 44χρονη

    Ημερομηνία:

    Πιθανή συσχέτιση με το εμβόλιο της AstraZeneca υπάρχει στα περιστατικά του 35χρονου και της 44χρονης από την Κρήτη που εμφάνισαν θρομβώσεις, σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα που εξέδωσε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και οι επιστήμονες κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

    Οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

    Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανησυχία σε μέλη της επιτροπής όσον αφορά στη συχνότητα των περιστατικών θρομβώσεων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έργα που αλλάζουν την περιοχή των Καλαβρύτων, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης – φωτό

    Στην περιοχή των Καλαβρύτων βρέθηκε σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου...

    Ο Δήμος Αιγιαλείας στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη

    "Ο Δήμος Αιγιαλείας συμμετείχε δυναμικά στο Ετήσιο Συνέδριο της Κεντρικής...

    Γαστούνη: Έκλεβαν ρεύμα και συνελήφθησαν

    Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, χθες το...

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διάλογο για την κλιματική αλλαγή και τη δημόσια υγεία

    Κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης της πρώην Πρωθυπουργού της Ισλανδίας και...