Πρόστιμα σε δύο εταιρείες on line delivery – Επιθεωρητές εργασίας παρήγγειλαν φαγητό εν μέσω καύσωνα

    Ημερομηνία:

    Πρόστιμα σε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες delivery στις efood και Wolt συγκεκριμένα, καθώς βρέθηκαν να παραδίδουν παραγγελίες εν μέσω καύσωνα ενώ αυτό απαγορεύεται για ορισμένες ώρες (12:00-17:00) σε περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τις υψηλές θερμοκρασίες επέβαλε η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας.

    Φλίγκος

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, οι ελεγκτές «τσάκωσαν» τους παραβάτες όταν «κατόπιν δίκης μου σκέψης» έκαναν παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος.

    «Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης κατονομάζοντας το efood και τη Wolt.

    «Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα» είναι το μήνυμα του υπουργού Εργασίας μετά τους ελέγχους αυτούς

    ICECAP

    Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη

    «Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας – κατόπιν δικής μου σκέψης-, προέβη στην εξής ενέργεια: έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt.

    Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

    Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

    Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Γίνονται ξενοδοχεία δύο επιβλητικά κτίρια στην Πλ. Τριών Συμμάχων

    Του Αχιλλέα Ροδίτη Το Hotel Majestic, το ξενοδοχείο που ήταν...

    Από πράσινοι σε μωβ: Πώς οι ωκεανοί της Γης αλλάζουν χρώμα μέσα στους αιώνες

    Σύμφωνα με νέα μελέτη,  στο μέλλον οι ωκεανοί της Γης – οι...

    Επανάσταση στην αυτοκίνηση: Τα κινεζικά EV «σκοτώνουν» την Tesla σε χρόνο και αυτονομία

    Η BYD, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, εντυπωσίασε πρόσφατα παρουσιάζοντας τεχνολογία...

    Διαστημικά τρόφιμα: Αρχισαν νέα πειράματα για μακρινές αποστολές

    Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), το οποίο...