Πρόστιμο 2.000 δολάρια επειδή είχε… μάφιν απ’τα McDonalds και σάντουιτς

Ημερομηνία:

Ταξιδιώτης που έφθασε στην Αυστραλία από την Ινδονησία καλείται να πληρώσει πρόστιμο σχεδόν 2.000 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς διαπιστώθηκε από τη συνοριοφρουρά πως είχε δύο McMuffins κι ένα κρουασάν με ζαμπόν στο σακίδιο πλάτης του.

PHILOXENIA

Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Ζίντα δεν άργησε να μυρίσει τα σάντουιτς, που μεταφέρθηκαν μυστικά στο αεροδρόμιο της Ντάργουιν στην Αυστραλία και θα κοστίσουν στον ταξιδιώτη εξαιρετικά τσουχτερό πρόστιμο.

«Θα πρόκειται για το ακριβότερο γεύμα που πήρε ποτέ από τα ΜακΝτόναλντς» στη ζωή του, σχολίασε ο αυστραλός υπουργός Γεωργίας Μάρεϊ Γουάτ.

Στην Αυστραλία η νομοθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρή ως προς τη βιοασφάλεια, για την προστασία της αγροτικής βιομηχανίας από παράσιτα και ασθένειες.

Οι αυστραλιανές αρχές βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε κατάσταση συναγερμού, μετά την εμφάνιση εστίας αφθώδους πυρετού στην Ινδονησία, κι όλες οι εισαγόμενες ποσότητες κρέατος από τη χώρα αυτή υποβάλλονται σε ελέγχους.

Αν και η ασθένεια αυτή δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και σοβαρή για τα βοοειδή.

Το πρόστιμο 2.664 αυστραλιανών δολαρίων ισούται με το κόστος 567 McMuffins στο Σίδνεϊ, από όπου γίνονται πολλές πτήσεις μετ’ επιστροφής για το Μπαλί.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Δυτική Αχαϊα: Επέμβαση της 6ης ΕΜΑΚ για απελευθέρωση της Πετρούλας από πηγάδι ΦΩΤΟ

Σε μια ασυνήθιστη επιχείρηση διάσωσης κλήθηκαν να επέμβουν οι...

Όταν ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε μαγειρέψει στην Πλατεία Όλγας για τον “Άλλο Άνθρωπο”

https://www.youtube.com/watch?v=doabOMk0wvE   Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, λίγες μόλις ώρες πριν ανέβει...

Εντυπωσίασαν οι “Γιοι και Κόρες” στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Πάτρας

Με το θεατρικό έργο του Γιάννη Κλαυδιανού, «Γιοί και κόρες»,...

Πάτρα: “Εφυγε νωρίς” η Εφη Μεντζελοπούλου

ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ) ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ ΕΤΩΝ 59 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9/2026...