Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό

    Ημερομηνία:

    DIVICO
    Πρώτο στη λίστα του Taste Atlas με τα 100 καλύτερα πιάτα με χοιρινό κρέας φιγουράρει ένα ελληνικό παραδοσιακό φαγητό.

    Ο λόγος για το κοντοσούβλι που συγκεντρώνει 4,7 αστεράκια στα πέντε. Όμως, δεν πρόκειται για την μοναδική ελληνική συμμετοχή στη λίστα, αφού στην 48η θέση είναι η γουρουνοπούλα και στην 74η το χοιρινό με σέλινο.

    «Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σε σούβλα και μαγειρεύονται αργά σε ψησταριά, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συχνά περιέχει σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί», περιγράφει το Taste Atlas.

    Το κοντοσούβλι «αφού μαριναριστεί, το κρέας τοποθετείται σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε ανοιχτή φλόγα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι, και χωριάτικη σαλάτα, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών».

    Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι οι gringas από το Μεξικό με 4,6 αστεράκια. Πρόκειται για μια ποικιλία Κεσαδίγια, δηλαδή τορτίγιες που είναι διπλωμένες και γεμισμένες με τυρί, χοιρινό, ανανά, κρεμμύδια, σως τσίλι και κόλιανδρο.

    Στην τρίτη θέση είναι το παραδοσιακό πιάτο ψητού χοιρινού των Μάγια, το Cochinita pibil, από τη σημερινή χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό. Το cochinita pibil είναι ένα παραδοσιακό πιάτο αργού ψητού χοιρινού των Μάγια από τη χερσόνησο Γιουκατάν. Στη συγκεκριμένη συνταγή «το χοιρινό μαρινάρεται σε ανάτο, χυμού νεραντζιού και σκόρδου. Ψήνεται αργά και στη συνέχεια τεμαχίζεται και σερβίρεται σε τορτίγια, τάκος ή μόνο του με κρεμμυδάκια, τουρσί, και ψητά λαχανικά».

    Στην τέταρτη θέση με 4,6 αστεράκια είναι το lechona από την Κολομβία. Πρόκειται για γεμιστό γουρούνι με κρεμμύδια, μπιζέλια, βότανα και μπαχαρικά.

    Ακολουθεί με 4,6 αστεράκια το Chilorio από το Μεξικό. Για την παρασκευή του chilorio, το χοιρινό σιγοψήνεται για ώρες μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια σπάει σε κομμάτια μπουκιάς, τηγανίζεται σε λαρδί και μαγειρεύεται σε σάλτσα τσίλι. Η σάλτσα συνήθως αρωματίζεται με κρεμμύδια, κύμινο και σκόρδο.

    Στην έκτη θέση είναι το Carnitas(κρεατάκια) από το Μεξικό. Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται για τρεις με τέσσερις ώρες με σιγανό ψήσιμο, βράσιμο και τηγάνισμα στο λίπος του κρέατος ή λάδι. Σερβίρεται με φύλλα κολιάνδρου, ψιλοκομμένα κρεμμύδια, γουακαμόλε, τηγανιτά φασόλια και τορτίγιες.

    Στην έβδομη θέση είναι το samgyeopsal, η χοιρινή κοιλιά στην σχάρα από τη Νότια Κορέα και ακολουθεί το Pernil από το Πουέρτο Ρίκο. Πρόκειται για μαριναρισμένο χοιρινό μπούτι ή χοιρινή ωμοπλάτη που σερβίρεται με ρύζι, συνήθως τα Χριστούγεννα.

    Στην ένατη θέση είναι τα tacos al pastor από το Μεξικό. Το al pastor (στυλ βοσκού»), είναι μαριναρισμένες φέτες χοιρινού ψημένες στη σούβλα. Δέκατο είναι το Bossam από τη Νότια Κορέα. Πρόκειται για χοιρινό μαγειρεμένο στον ατμό, το οποίο τυλίγεται σε φύλλα λαχανικών όπως σέσκουλα, παντζάρια, μαρούλι ή κινέζικο λάχανο.

    Πρωτιά για το κοντοσούβλι στη λίστα του Taste Atlas με τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συναγερμός για τους αυτόματους πωλητές κάνναβης – «Έρχεται απαγόρευση», δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

    Στις πόλεις αλλά και τα χωριά, οι αυτόματοι πωλητές κάνναβης είναι...

    Βραζιλία: Νεκρή στο κελί της βρέθηκε η γυναίκα που δηλητηρίασε με αρσενικό συγγενείς του συζύγου της

    Η γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε με αρσενικό πολλούς εξ αγχιστείας...

    Ανακαλύψτε τα γκρι διαζύγια: Γιατί χωρίζουν ζευγάρια μετά από 30 ή και 50 χρόνια γάμου – Μια ψυχολόγος απαντά

    Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για...

    «Πάγωσε» στο Ελσίνκι, γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά ο… κανονικός Παναθηναϊκός περνάει στο ΟΑΚΑ!

    Κακός στο Ελσίνκι, αλλά μπορεί να περάσει στην Αθήνα...
    Best Shop