Προβλήματα όρασης «κληροδότησε» η πανδημία στα παιδιά

    Ημερομηνία:

    Αυξητική πορεία ακολουθεί ο αριθμός των παιδιών με μυωπία, καθώς από την αρχή της πανδημίας Covid-19, ο χρόνος που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά και κοιτούν την οθόνη έχει εκτοξευθεί, αναφέρουν οι οπτομέτρες στη Βρετανία.

    Το αποδίδουν τόσο στον ελάχιστο χρόνο που αφιέρωναν τα παιδιά σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού, εξαιτίας του lockdown όσο και στο μειωμένο αριθμό οφθαλμολογικών εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Το Πανεπιστήμιο των Οπτομετρών παροτρύνει τους γονείς να αφιερώνουν σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού τουλάχιστον δύο ώρες μαζί με τα παιδιά τους.

    Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουν ή θα σταματήσουν την αύξηση της ήδη υπάρχουσας μυωπίας στα παιδιά τους.

    Οι οπτομέτρες συμβουλεύουν ακόμα τους γονείς να επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά τον οφθαλμίατρο και να υποβάλλονται τακτικά σε έλεγχο όρασης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 40χρονη μητέρα που κακοποιούσε το βρέφος της προκαλώντας του μόνιμες αναπηρίες

    Σε φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε 40χρονη,...

    Αχαΐα: Κόντρα Νικολόπουλου με Καμμένο – «Διαψεύδεται για τη διάλυση των ΑΝ.ΕΛ»

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «Ο Πάνος Καμμένος διαψεύδεται από τα...

    Ελαιόλαδο: Ποια χώρα καθορίζει την τιμή του και πόσο κοστίζει φέτος

    Η τιμή του ελαιολάδου πέρσι προκάλεσε έντονες συζητήσεις τόσο στον αγροτικό...

    Πατρινή συνελήφθη στη Λευκάδα για υπεξαίρεση

    Συνελήφθη στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου,...