Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής: «Η παγκόσμια εμπειρία απέδειξε ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης οδήγησε σε αλματώδη αύξηση της τιμής του νερού, κατακόρυφη πτώση της προσβασιμότητας σε αυτό και της ποιότητάς του, καθώς και σε μείωση της απασχόλησης. Για τον λόγο αυτό, αναγνωρίζεται πλέον η θεμελιώδης σημασία της δημόσιας διαχείρισης του κοινωνικού αυτού αγαθού.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας επισημαίνει ότι, στο νομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή για ψήφιση (άρθρο 11), ορίζεται πως η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (σ.σ. σήμερα είναι η ΡΑΕ) θα πρέπει να «παρακολουθεί και εποπτεύει την ορθή εφαρμογή συμβάσεων παραχώρησης υπηρεσιών ύδατος σε τρίτους».
Εύλογα λοιπόν εκφράζονται φόβοι και υπάρχουν ανησυχίες ότι προετοιμάζεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας συνιστά δραστηριότητα αναπόσπαστη από τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας. Τέτοιες είναι οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, που είναι αναγκαίες για την υγιεινή διαβίωση και ιδίως, η παροχή του πόσιμου ύδατος, φυσικού αγαθού απαραίτητου για την επιβίωση, που καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω.
Η πρόσβαση στο νερό αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που συνδέεται με την ύπαρξη της ζωής και της επιβίωσης των ανθρώπινων κοινωνιών, σύμφωνα άλλωστε και με το Ψήφισμα 64/292/2010 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το δικαίωμα του ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε νερό επαρκές, ασφαλές, προσβάσιμο και οικονομικά προσιτό».