Ψητά κολοκύθια με τσίλι και δυόσμο: Συνταγή για μια άλλη σαλάτα

    Ημερομηνία:

    Γιατί δεν αρέσουν σε περισσότερους ανθρώπους τα κολοκυθάκια; Γιατί αποτελούνται περίπου κατά 95% από νερό.

    Έτσι αν δεν ψηθούν σε υψηλή «ξηρή θερμότητα», όπως ψήσιμο στη σχάρα, ψήσιμο στο φούρνο ή σχαροτήγανο, θα γίνουν σαν βραστά, άνοστα και αδιάφορα.

    Στη συνέχεια, μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλιελαιόλαδοσκόρδο, φρέσκο δυόσμο και χυμό λεμονιού και έχουμε τέλειο καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο.

    Συνήθως σερβίρω αυτή τη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες ή χρησιμοποιήσω το ψημένο κολοκύθι για να γαρνίρω μια πίτσα ή μία σαλάτα burrata.

    Υλικά:

    4 κολοκυθάκια μέτρια

    1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

    1/2 σκελίδα σκόρδο

    1 χούφτα φρέσκο δυόσμο

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    μερικές σταγόνες λεμόνι

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο, σε λεπτές φέτες, κατά μήκος.

    Τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο ή στο μπάρμπεκιου, μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.

    Απλώνουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη, για να μην μαλακώσουν.

    Όσο είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Αφαιρούμε τα σπόρια από την κόκκινη πιπεριά τσίλι και την ψιλοκόβουμε.

    Ψιλοκόβουμε και τη μισή σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε το τσίλι και το σκόρδο ομοιόμορφα από ύψος πάνω από τα κολοκυθάκια.

    Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πυρηνικά: Τα 5 ακριβότερα και χλιδάτα πυρηνικά καταφύγια στον κόσμο

    Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 60 όταν ο...

    Φωτογραφία: Η Δανάη Μπάρκα ποζάρει γυμνή στη μπανιέρα… κοντά στην Πάτρα

    Γυμνή πόζαρε η Δανάη Μπάρκα, κατά τη διάρκεια απόδρασης που...

    Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

    Ως 5ος μπήκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Λευτέρης...