Ψητά κολοκύθια με τσίλι και δυόσμο: Συνταγή για μια άλλη σαλάτα

    Ημερομηνία:

    Γιατί δεν αρέσουν σε περισσότερους ανθρώπους τα κολοκυθάκια; Γιατί αποτελούνται περίπου κατά 95% από νερό.

    Έτσι αν δεν ψηθούν σε υψηλή «ξηρή θερμότητα», όπως ψήσιμο στη σχάρα, ψήσιμο στο φούρνο ή σχαροτήγανο, θα γίνουν σαν βραστά, άνοστα και αδιάφορα.

    Στη συνέχεια, μετά το ψήσιμο, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά τσίλιελαιόλαδοσκόρδο, φρέσκο δυόσμο και χυμό λεμονιού και έχουμε τέλειο καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο.

    Συνήθως σερβίρω αυτή τη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες ή χρησιμοποιήσω το ψημένο κολοκύθι για να γαρνίρω μια πίτσα ή μία σαλάτα burrata.

    Υλικά:

    4 κολοκυθάκια μέτρια

    1 κόκκινη πιπεριά τσίλι

    1/2 σκελίδα σκόρδο

    1 χούφτα φρέσκο δυόσμο

    2 κ.σ. ελαιόλαδο

    μερικές σταγόνες λεμόνι

    Εκτέλεση:

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια στο μαντολίνο, σε λεπτές φέτες, κατά μήκος.

    Τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο ή στο μπάρμπεκιου, μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά.

    Απλώνουμε τις φέτες σε ένα μεγάλο πιάτο, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη, για να μην μαλακώσουν.

    Όσο είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

    Αφαιρούμε τα σπόρια από την κόκκινη πιπεριά τσίλι και την ψιλοκόβουμε.

    Ψιλοκόβουμε και τη μισή σκελίδα σκόρδο και ρίχνουμε το τσίλι και το σκόρδο ομοιόμορφα από ύψος πάνω από τα κολοκυθάκια.

    Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Τα ‘χει βάψει μαύρα η εστίαση – ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Στο 30% με 40% έχει πέσει ο τζίρος στα...

    Σταμάτης Γονίδης: Πηγαίνει… την κόρη του στην εκκλησία με όλη την Κύθνο στο πλευρό του

    Ο τραγουδιστής βρήκε ακόμα ένα τρόπο να εκφράσει την...

    Κύμα ζέστης σήμερα στην Πάτρα – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

    Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη, στην Πάτρα. Σύμφωνα με...