Πτώση Άσαντ – ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την πτώση του αυταρχικού καθεστώτος στη Συρία

    Ημερομηνία:

    «Η Ελλάδα χαιρετίζει την πτώση του αυταρχικού καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Θα πρέπει, ωστόσο, άμεσα να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα και η ομαλή μετάβαση εξουσίας σε μια δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση, με βάση την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενότητα, την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

    Συρία - Άσαντ

    ICECAP

    «Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την προστασία όλων των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών μειονοτήτων καθώς και των θρησκευτικών μνημείων και της πλούσιας πολιτιστικής της κληρονομιάς. Η επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα θα πρέπει να σημάνει το τέλος των προσφυγικών ροών από την πολύπαθη χώρα και να ανοίξει το δρόμο για την ασφαλή επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις εστίες τους.

    Η Ελλάδα, από τη θέση του μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με τους ισχυρούς δεσμούς που διαθέτει στον αραβικό κόσμο, θα συμβάλλει στην κατά το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση της ειρήνης και της ευημερίας στη Συρία», προσθέτει.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κώστας Σβόλης: Κοντά στους κατοίκους της κοινότητας Οβρυάς – ΦΩΤΟ

    Από την δημοτική παράταξη Κώστα Σβόλη λάβαμε το εξής: Την...

    Εφιαλτική επίθεση σε 33χρονη γυναίκα – Την χτύπησε, την έγδυσε και την λήστεψε

    Εφιαλτικές καταστάσεις βίωσε μια 33χρονη γυναίκα από τον Πύργο,...

    Κοινωνικό «έγκλημα» η παραχώρηση των ασφαλιστικών οφειλών σε funds!

    Του Θέμη Μπάκα   Σε μια ακόμα πράξη εκχώρησης του δημόσιου...

    “Καλημέρα Ελλάδα” – Γιώργος Παπαδάκης: Τα γενέθλια της εκπομπής και το “μεγάλο αντίο”

    Η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», έγινε πλέον 33 χρονών και ξεκίνησε...