Πύλος: Σπάνια ανακάλυψη από αρχαιολόγους

    Ημερομηνία:

    Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Πύλο και τον χώρο της αρχαιολογίας. Οι αρχαιολόγοι, Τζακ Ντέιβις και Σάρον Στόκερ, δύο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στις ΗΠΑ, έκαναν μια εξαιρετική ανακάλυψη.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο αρχαιολόγοι έσκαψαν την ιστορική τοποθεσία και βρήκαν έναν απίστευτο σπάνιο θησαυρό, που έχει να ανακαλυφθεί σε ελληνικό έδαφος για περισσότερο από έναν αιώνα. Ο εκπληκτικός θησαυρός, περιέχει πολλούς πολύτιμους λίθους, χρυσά και ασημένια αντικείμενα, καθώς και πανοπλίες, όπλα και κοσμήματα.

    Τι λέει ο θρύλος για τον βασιλιά Νέστορα

    Σε αυτά τα μέρη θεωρείται ότι ήταν το παλάτι του θρυλικού Έλληνα βασιλιά Νέστορα. Στην ίδια περιοχή με το πέρασμα των χρόνων έχουν εντοπιστεί αμέτρητα κειμήλια από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας.

    Οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης τον σκελετό ενός άνδρα, πιθανότατα πολεμιστή εκείνης της αρχαίας εποχής. Μάλιστα, τον ονόμασαν «Griffin Warrior», εμπνευσμένοι από το αετοκέφαλο λιοντάρι στον ελληνικό μύθο.

    Πηγή φωτογραφίας: ertnews.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο Κεραμιδάς αποκαλεί τον Φωτήλα… ξεβρακωτή

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%b4%ce%ac%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%ae%ce%bb%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1/

    Κεφάλαιο sex: 10 γυναίκες εκμυστηρεύονται τις αγαπημένες τους στάσεις στο σεξ

    Η φράση “η εξοικείωση δημιουργεί περιφρόνηση (το γνωστό σε...

    Δήμος Καλαβρύτων: Καινούργια ημιφορτηγά ενισχύουν το στόλο του Τμήματος Περιβάλλοντος

    Παρελήφθησαν απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων τα δυο καινούργια ημιφορτηγά...