Πύργος: «Έφυγε» ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Βασίλης Κανελλακόπουλος

Ημερομηνία:

Έφυγε αθόρυβα από τη ζωή στις 19 Οκτωβρίου 2021 σε ηλικία 86 ετών στην Καρλσρούη της Γερμανίας ο Πανεπιστημιακός  Καθηγητής Βασίλης Ι.  Κανελλακόπουλος.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1935 στον Πύργο Ηλείας, δίδυμος αδερφός του Τάκη Κανελλακόπουλου επίσης Χημικού και γιος του διακεκριμένου συμπολίτη μας Γιάννη Κανελλακόπουλου  Χημικού και για πολλά χρόνια Διευθυντή της μεγάλης τοπικής Βιομηχανίας Οίνου και Οινοπνευμάτων.  Αριστούχος  απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών έφυγε με κρατική υποτροφία   για τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Γερμανία.

Δραστηριοποιήθηκε  στην αρχική φάση του πρώην Ινστιτούτου Heisse Chemie στη σημερινή τοποθεσία του Ινστιτούτου IKFT του KIT και υπήρξε επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2000.

Ήταν μια διαμορφωτική προσωπικότητα του Ινστιτούτου με το οποίο παρέμεινε πάντα στενά συνδεδεμένος.

Ως επιστήμονας και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποτέλεσε πρότυπο για πολλές γενιές νέων επιστημόνων.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Στατιστικά μπορεί να σημειωθούν ακόμη 3-4 σεισμοί άνω των 7 Ρίχτερ έως το τέλος του 2026

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στατιστικά αναμένονται τρεις...

Πάτρα: Καθημερινή «πληγή» οι απάτες

Τo βλέπετε, το διαβάζετε, το ακούτε… Τέλος δεν έχουν...

Νέες πλημμύρες στο Νεπάλ: Καταστράφηκαν σπίτια και γέφυρες – Τουλάχιστον 5 αγνοούμενοι – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο κύμα πλημμυρών πλήττει τις τελευταίες ώρες το Νεπάλ...

Πάτρα: Ζωντάνεψαν επί σκηνής το πόνο του ξεριζωμού, μέσα από την παράσταση “Η μικρή μας Σμύρνη” (φωτο)

Με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η παράσταση: «Η μικρή μας...