Πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα της Λευκορωσίας θέλει ο Λουκασένκο

    Ημερομηνία:

    Η Λευκορωσία θέλει ρωσικά πυραυλικά συστήματα Iskander με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών για να τα αναπτύξει στη νότια και στη δυτική περιοχή της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα, σε ένα ρωσικό αμυντικό περιοδικό.

    Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ότι προκάλεσε την κρίση στα σύνορα της, μέσω της προώθησης χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην Πολωνία.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Οι Βρυξέλλες έχουν κινητοποιηθεί για την επιβολή κυρώσεων στο Μινσκ.

    Ο Λουκασένκο δήλωσε στο περιοδικό «Εθνικής Άμυνας» ότι χρειάζεται το αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα Iskander που μπορεί να φέρει βαλλιστικούς πυραύλους με ακτίνα δράσης άνω των 500 χιλιομέτρων, με δυνατότητα οπλισμού συμβατικών, αλλά και πυρηνικών κεφαλών.

    «Χρειάζομαι αρκετές μεραρχίες στα δυτικά και στα νότια, προκειμένου να αναπτυχθούν εκεί» δήλωσε ο ίδιος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Aχαϊα: Δικαστική διαμάχη ιδιώτη και Δήμου για ατύχημα από αδέσποτο – Ζητά χιλιάδες ευρώ αποζημίωση

    «Δικαστήριο» έστησε η Δημοτική Επιτροπή της Αιγιάλειας για νομικής...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Σεισμός έξω από την πόλη

    Μικρός σεισμός 2,9 Ρίχτερ πριν λίγο στην Πάτρα.