Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας – «Δεν δείχνει σημάδια ζωής»

    Ημερομηνία:

    Κρίσιμες ώρες για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, ο οποίος φαίνεται ότι πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη δυτική Ιαπωνία. Ο Άμπε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άμπε πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια, και η καρδιά του δεν μπορεί να παράξει αρκετό αίμα για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του.

    Σύμφωνα με το Associated Press, ο όρος «καρδιακή ανεπάρκεια» χρησιμοποιείται μερικές φορές για αξιωματούχους στην Ιαπωνία, όταν οι Αρχές θέλουν να περιγράψουν ότι κάποιος έχει φύγει ήδη από τη ζωή, λίγο πριν γίνει επίσημη δήλωση θανάτου. Το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι δεν δείχνει σημάδια ζωής

    Η αστυνομία της Ιαπωνίας συνέλαβε επί τόπου έναν άνδρα ύποπτο ως ύποπτο για απόπειρα δολοφονίας, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

    Ο Άμπε βρισκόταν στην πόλη Νάρα, όπου εκφωνούσε προεκλογική ομιλία ενόψει των εκλογών για την άνω βουλή την ερχόμενη Κυριακή, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

    Η δημόσια τηλεόραση NHK μετέδωσε πλάνα που έδειχναν τον Άμπε να καταρρέει στο δρόμο, με αρκετούς φρουρούς ασφαλείας να τρέχουν προς το μέρος του. Ο Άμπε κρατούσε το στήθος του όταν κατέρρευσε και το πουκάμισό του ήταν γεμάτο αίμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης

    Σε ηλικία 87 ετών πέθανε σήμερα (18.11.2025) ο πρώην...

    Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών τίμησε τον Άγιο Χρυσόστομο τον εκ Κανάγκα

    Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Σεμνή καί συγκινητική ἐκδήλωση, στό...

    Ο νέος Διοικητής του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Πατρών

    Σε εγκάρδιο και πολύ φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση...

    Τι είναι η «έβδομη αίσθηση» που ονομάζεται απομακρυσμένη αφή

    Ένα απλό σύρσιμο του δακτύλου μας στην άμμο δεν...