“Εφυγε” η Νία Μητροπούλου – Ονομαστή καλλονή της παλιάς Πάτρας – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    «Εφυγε» στα 95 της χρόνια η Νία Μητροπούλου, μια από τις ονομαστές καλλονές της παλιάς αστικής Πάτρας, που άφησε εποχή με τις εμφανίσεις της, τον εγκάρδιο χαρακτήρα της, την αρχοντιά και την ομορφιά της.

    Ηταν σύζυγος του αείμνηστου επιχειρηματία Σπύρου Μητρόπουλου, που διατηρούσε κατάστημα βιομηχανικών ειδών στην οδό Ερμού. Μια πραγματική κυρία της αλλοτινής, τοπικής «μπελ επόκ», που πολλοί θυμούνται στα νιάτα της. Όπως λέγεται για παράδειγμα, ο γάμος της στον Αγιο Διονύσιο έγινε «talk of the town» και όταν περπατούσε «σταματούσε η κυκλοφορία». Οσοι την συναναστράφηκαν αναπολούν το βλέμμα, το γέλιο και την ομιλητικότητά της. Το εξοχικό της σπίτι στην παραλιακή του Ακταίου ήταν πολύ εντυπωσιακό για την εποχή του και η ίδια εξαιρετική οικοδέσποινα.

    H είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση. Αδελφός της ήταν ο επιχειρηματίας Θάνος Ρούπας. Τα παιδιά της Κώστας και Θεοδώρα της χάρισαν εγγόνια, που «γεφύρωσαν» την Πάτρα με την Ελβετία και τη Γερμανία.

     

    "Εφυγε" η Νία Μητροπούλου - Ονομαστή καλλονή της παλιάς Πάτρας - ΦΩΤΟ

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    5 παραλίες στην Κορινθία -Πεντακάθαρα νερά και απέραντες αμμουδιές

    Ο νομός Κορινθίας προσφέρει πολλές επιλογές για κολύμπι, από τις παραλίες...

    Πώς είναι σήμερα το «κοριτσάκι» του Εξορκιστή

    Μπορεί να έχουν περάσει πέντε δεκαετίες από τότε που...

    Η κόρη της Ειρήνης Σκλήβα έγινε 22 ετών – Η ανάρτηση που έκανε η Μις Κόσμος, δείτε φωτογραφίες

    Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για την Ειρήνη Σκλήβα,...

    Το μυστήριο για το ταξίδι (ή όχι) του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στην Κεφαλονιά

    Ένα μυστήριο φαίνεται ότι καλύπτει το φημολογούμενο ταξίδι του πρίγκιπα...