“Εφυγε” μόλις 55 ετών ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κοκόσης – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Για την εκδημία του Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού, μακαριστού αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοκόση, εξέδωσε ανακοίνωση η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανανίας εκφράζοντας αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως.
    Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Παραβόλας.
    Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κοκόσης γεννήθηκε στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1967. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εισήλθε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού, όπου εκάρη μοναχός την 5η Δεκεμβρίου 1992, από τον μακαριστό Καθηγούμενο αρχιμ. Θεόδωρο Ευαγγελάτο, λαβών το όνομα Ιερόθεος προς τιμήν του αρχιμ. Ιεροθέου Τριφύλλη, πνευματικού αναμορφωτού του Αστακού.
    Την 6η Δεκεμβρίου 1992 χειροτονήθηκε διάκονος και την 26η Φεβρουαρίου 1993 πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο.
    Διηκόνησε με θυσιαστικό φρόνημα τις ενορίες Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης, Αγίου Συμεών Στυλίτου Μαγούλας, Αγίας Παρασκευής Αφράτου, Αγίου Γεωργίου Χουνίστης, Αγίου Νικολάου Ποταμούλας παραμένοντας ταυτόχρονα στην Ιερά Μονή της μετανοίας του για την ανακαίνιση και την ανάδειξη της οποίας συνέβαλλε τα μέγιστα.

     

    "Εφυγε" μόλις 55 ετών ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κοκόσης - ΦΩΤΟ

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Γιορτή Πολυτέκνων με ουσιαστικά μηνύματα

    Σε μία ακόμα διαπίστωση για την Ελλάδα που αργοπεθαίνει...

    Διανομή ειδών ιματισμού και σχολικών από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

    Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε συνεργασία με...

    Κατέρρευσε ο μεσαιωνικός «Πύργος των Κόμηδων» κοντά στο Κολοσσαίο – Τραυματίστηκαν εργάτες

    Κατέρρευσε μερικώς ο μεσαιωνικός «Πύργος των Κόμηδων», ο οποίος...