“Εφυγε” πρόωρα ο Αγγελος Μαρινάκης

    Ημερομηνία:

    «Έφυγε» πρόωρα απ’ τη ζωή, την Παρασκευή 13 Οκτώβρη, ο  Άγγελος Μαρινάκης, σε ηλικία 57 ετών, μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με τον καρκίνο που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.

    Ο Άγγελος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1966 με καταγωγή από την Ικαρία και μεγάλωσε στη Νίκαια. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε εταιρεία στον κλάδο των Logistics στην Ελευσίνα.

    Από τα μαθητικά του κιόλας χρόνια ήταν ενεργό μέλος της ΚΝΕ και έπειτα του ΚΚΕ με πλούσια δραστηριότητα στους αγώνες του Κόμματος, τόσο στον εργασιακό του χώρο, όσο και στον καλλιτεχνικό.

    Ήταν μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, παίρνοντας μέρος σε όλους τους αγώνες του ταξικού κινήματος στον κλάδο, στην περιοχή που εργαζόταν και γενικότερα.

    Επί σειρά ετών ως μουσικός τυμπανιστής πήρε μέρος σε εκατοντάδες συλλαλητήρια πλάι στον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Κόμματος και αποτέλεσε ενεργό μέλος του συγκροτήματος «Altera Vita».

    Συνεργάστηκε με δεκάδες μουσικούς και συγκροτήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, δίνοντας δυναμικό «παρών» μέσα από τον ήχο του. Αγωνίστηκε με αστείρευτη αγάπη, δύναμη και πάθος για τα πανανθρώπινα ιδανικά, πολεμώντας από τη ρίζα κάθε μορφής αδικία.

    «Το πρόωρο φευγιό του μας έχει συγκλονίσει όλους, μιας και ο Άγγελος ήταν ένας πολύ αγαπητός, δραστήριος και δημιουργικός σύντροφος. Σύντροφε Άγγελε, θα μας λείψει η παρουσία σου δίπλα μας στους δρόμους, στα πλακάτ και στα Φεστιβάλ μας», αναφέρει η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής της ΚΟΑ του ΚΚΕ, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια στις αδερφές του συντρόφου Άγγελου, Μαρία και Κατερίνα και στους οικείους του.

    Σε ανάρτησή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τους συνεργάτες του, τονίζοντας πως ήταν άνθρωπος αισιόδοξος και μαχητής που πάλεψε τις προσωπικές δυσκολίες χωρίς να υποχωρεί από τη συμμετοχή στη συλλογική δράση.

    Η πολιτική κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 16 Οκτώβρη στις 14.00 στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών (Θηβών και Κοτυώρων, Νίκαια) στο μνημείο του Μπλόκου της Κοκκινιάς και στη συνέχεια στη Ριτσώνα.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Βρέθηκε νεκρή 34χρονη

    Σοκαρισμένο είναι ένα χωριό της Μακρυνείας του δήμου Αγρινίου όπου...

    Eurovision 2025: Πλησιάζει ο ημιτελικός – Η αλλαγή στο φόρεμα της Κλαυδίας

    Μια εντυπωσιακή σκηνική μεταμόρφωση επιφυλάσσει η Ελλάδα για τη...

    Φάμελλος από Αίγιο: «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι μπορεί για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών»

     «Η ελληνική κοινωνία απαιτεί, εδώ και δύο χρόνια, να υπάρχει...

    Δημήτρης Φιντιρίκος: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψή του – «Θεωρώ πως εξάντλησαν τον νόμο στους νόμιμους»

    Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (11/5), ο Δημήτρης Φιντιρίκος και...