“Εκεί που ο Χριστιανισμός συναντά τον Ελληνισμό” – Εκδήλωση του ΙΝΑΔΕ στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    “Εκεί που ο Χριστιανισμός συναντά τον Ελληνισμό” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ) που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Ιουνίου  και ώρα 7μμ στο Ξενοδοχείο “Βυζαντινό” στην Πάτρα.

    Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σπυρίδων Καμαλάκης, Μέγας Άρχοντας Λογοθέτης του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής. Πέρα από την σημαντική επιχειρηματική του δραστηριότητα, διακρίνεται για το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην πνευματική και θρησκευτική ζωή της Αλεξάνδρειας.

    Ο κ. Καμαλάκης θα αναφερθεί στην μετάβαση της Ελληνιστικής εποχής στο Χριστιανισμό, στη τραγική περίπτωση της φιλοσόφου Υπατίας καθώς και στο μαρτυρικό της θάνατο που τον έχει χαρακτηρίσει ως «βιασμό της ιστορίας».

    Φλίγκος

    Εισηγήτρια θα είναι επίσης η Αν. Καθηγήτρια Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ελένη Μπολιάκη, που θα αναλύσει τις Σχέσεις της Χριστιανικής σκέψης και Ελληνικής Φιλοσοφίας κατά την Ελληνιστική Εποχή.

    Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομοςκαι ο Γ.Γ. του ΙΝΑΔΕ και Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας , Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

    GLEARNET

    Τηνεκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ένας στους τέσσερις Έλληνες χρωστάει σε servicers

    Δάνεια συνολικού ύψους 93 δισ. ευρώ διαχειρίζονται οι servicers, όπως προκύπτει...

    Πότε είναι η Black Friday 2025; Οι εκπτώσεις μέχρι την Cyber ​​Monday

    Τολμούμε να το πούμε, αλλά με το φθινόπωρο να...

    Αναπληρωτής καθηγητής διορίστηκε στην Τήλο, όπου έμαθε τελικά ότι θα δίδασκε στην… Λέρο

    Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον εκπαιδευτικό Μιχάλη Πεταβράκη, ο...

    Στεγαστικό: Η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

    Μετά τις φορολογικές ελαφρύνσεις σε νέους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους...