“Καλημέρα” με δύο σεισμούς στην Δυτική Ελλάδα

Ημερομηνία:

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές, στις 09:05 και στις 09:25 σήμερα, στην πόλη του Πύργου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, 26 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 25 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.

Περίπου 20 λεπτά αργότερα έγινε αισθητή η δεύτερη σεισμική δόνηση, η οποία, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, 18 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 27 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.

"Καλημέρα" με δύο σεισμούς στην Δυτική Ελλάδα

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων από το Clasico, 984 ευρώ η μέση τιμή εισιτηρίου του ντέρμπι

Η Μπαρτσελόνα “πληγώθηκε” βαθμολογικά αλλά και στο γόητρο, χάνοντας...

Πέθανε στα 63 της η δημοσιογράφος Λίλιαν Παπακώστα

Στα 63 της χρόνια πέθανε το βράδυ της Κυριακής...

Πάτρα: Τελευταίες «πινελιές» στην πλατεία Όλγας

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο έβαλαν την Δευτέρα 26 Οκτώβρη,...

Κακοτάρι Ηλείας: Τα καζάνια έβρασαν και η πλατεία γέμισε κόσμο – Η 2η Γιορτή Τσίπουρου

Τα καζάνια μπήκαν σε λειτουργία, οι σπιτικοί μεζέδες πήραν...