flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

“Λευκός” πασίγνωστος Πατρινός έμπορος αυτοκινήτων! Τον είχαν κατηγορήσει για απάτη σε βάρος δεκάδων πολιτών

Toυ Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

Αθώος κρίθηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, ντόπιος έμπορος αυτοκινήτων, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αρχικά για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε βάρος δεκάδων πολιτών και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία, που λοιδορήθηκε και διασύρθηκε στην τοπική κοινωνία, όμως η δικαιοσύνη τον έκρινε παμψηφεί με ψήφους 5- 0, αθώο!

Πάνω από 50 φέρονταν να είναι οι εξαπατημένοι πολίτες, που αγόρασαν αυτοκίνητα από μεσολοβητή – εισαγωγέα μεταχειρισμένων ΙΧ, τα οποία όμως εν συνεχεία διαπίστωναν ότι … φέρονταν ως υπεξαιρεμένα! Η Αστυνομία, εκείνη την εποχή, χρέωσε στους κατηγορούμενους ότι έχουν εξαπατήσει εκατοντάδες αγοραστές.

Το δικαστήριο δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης, αφού έκανε δεκτή την ένσταση, την οποία υπέβαλαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του κατηγορουμένου, Κ. Κρεμμύδας και Θ. Διαμαντόπουλος, περί δικονομικού απαραδέκτου της ποινικής δίωξης που του είχε ασκηθεί, απαλλάσσοντας τον! Ετσι το Εφετείο Πατρών τον απάλλαξε από ποινή καθείρξεως 6 ετών, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονταν ήταν βαρύτατες και αφορούσαν εγκληματικές δράσεις στην Ουγγαρία σε συνεργασία με Ούγγρους δράστες, αλλά και στην Ελλάδα υπεξαίρεση κλαπέντων αυτοκινήτων και μεταφορά – μεταπώληση σε ανυποψίαστους πολίτες στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το κατηγορητήριο αναφερόταν σε άνω των 100 παρανόμως διοχετευθέντων και πωληθέντων, στην ελληνική αγορά, οχημάτων. Πλην όμως, το σύνολο των κατηγοριών κατέπεσε.

Ο επιχειρηματίας υπέστη πολύ μεγάλη ζημιά ενώ έχει χάσει περιουσιακά στοιχεία άνω των 100.000 ευρώ, με ευθύνη και των τοπικών Αρχών.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ  

Αστυνομία

Ο Κώστας Κρεμμύδας δήλωσε: «Ηδη, από τον πρώτο βαθμό είχε αποδυναμωθεί το κατηγορητήριο, αφού ο εντολέας μου, είχε αθωωθεί για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και είχε καταδικαστεί για απάτη σε ποινή καθείρξεως 6 ετών.Μία απάτη που ουδέποτε υπήρξε, παρά τα όσα του απέδιδε το κατηγορητήριο. Δυστυχώς τέτοιες δικογραφίες ταλαιπωρούν τόσο τους κατηγορούμενους, οι οποίοι επί σειρά ετών άγονται ενώπιον των δικαστηρίων, ενώ έρχονται και αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές, αλλά και τους μάρτυρες οι οποίοι συχνά ταλαιπωρούνται από τις διαρκείς αναβολές των δικαστηρίων.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απάλλαξε τον κατηγορούμενο για δικονομικούς λόγους, το ίδιο όμως θα λάμβανε χώρα εάν είχε προχωρήσει και στην ουσία της υπόθεσης, αφού σε κανέναν από τους μάρτυρες, δεν υπήρχε οικονομική ζημία.

Η έωλη αυτή ποινική δίωξη κατηγορητήριο, η οποία από το έτος 2014 είχε οδηγήσει τον εντολέα μου αρχικά σε κύρια ανάκριση και εν συνεχεία στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατέπεσε το βαρύτατο κατηγορητήριο που του είχε αποδοθεί. Εννέα χρόνια μετά, ο εντολέας μου απαλλάχθηκε»!

ypen