“ΜΠΑΖΟΥΝ” ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Κουβάδες στο Ρίο… νερό με τη σέσουλα στον “Αγιο Ανδρέα”! Δικαιολογίες της Διοίκησης! Πρόβλημα και στο νέο κτίριο

Ημερομηνία:

Προβλήµατα προκάλεσε η έντονη πρωινή βροχόπτωση στο Γενικό Νοσοκοµείο «Ο Άγιος Ανδρέας» και συγκεκριµένα στην πτέρυγα «Γ. Γεννηµατάς» («Ταχύρρυθµο»), όπου έσταζαν νερά από την οροφή, στην οποία εκτελούνταν εργασίες, στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθµισης του κτηρίου. Η ποσότητα του βρόχινου νερού, που συγκεντρώθηκε στην ταράτσα, πέρασε στους ορόφους (δεύτερο και πρώτο) κι έφτασε µέχρι και το ισόγειο, µε αποτέλεσµα το προσωπικό καθαριότητας να τρέχει µε… κουβάδες. Την ίδια ώρα, καλύφθηκαν από το σύνολο του προσωπικού τα ιατρικά µηχανήµατα, για να προστατευθούν από τα νερά και ν’ αποτραπούν φθορές στον εξοπλισµό. Ωστόσο, οι καλωδιώσεις από τα νερά δεν ήταν δυνατόν να προστατευθούν κι έτσι, για λόγους ασφαλείας και υπό το φόβο ηλεkτροπληξίας, αποφασίστηκε έγκαιρα από τη ∆ιοίκηση η προληπτική εκκένωση του κτηρίου «Γεννηµατάς». Τα προγραµµατισµένα ραντεβού των ασθενών µε τους γιατρούς ανεστάλησαν και θα επαναπροσδιοριστούν άµεσα, όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκοµείου, Ιωάννης Μπάκαβος.

Ο ίδιος, µάλιστα, γνωστοποίησε ότι, την περασµένη εβδοµάδα, είχε συγκαλέσει σύσκεψη µε την εταιρεία, επισηµαίνοντας την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών, ενώ µετά το χθεσινό περιστατικό θα γίνει εκτεταµένος τεχνικός έλεγχος, καθώς προέχει η ασφάλεια όλων.

«ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ»

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Μπάκαβος ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια της πρωινής έντονης βροχόπτωσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων από την οροφή του κτηρίου, στο οποίο εκτελούνται εκτεταµένες εργασίες ενεργειακής αναβάθµισης. Υπενθυµίζεται ότι την προηγούµενη εβδοµάδα είχε πραγµατοποιηθεί σύσκεψη, µε το αρµόδιο κλιµάκιο της επιβλέπουσας αρχής του έργου και την ανάδοχο εταιρεία, κατά την οποία είχε επισηµανθεί η ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών στην οροφή. Ως άµεσο µέτρο πρόληψης, η ∆ιοίκηση του Νοσοκοµείου προχώρησε σε προληπτική εκκένωση του κτηρίου και σε ακύρωση των υπόλοιπων προγραµµατισµένων ραντεβού των Εξωτερικών Ιατρείων, προκειµένου να διενεργηθεί εκτεταµένος τεχνικός έλεγχος. Το κτήριο θα µείνει κλειστό για το κοινό και την Τετάρτη 23/9/2026. Η διοίκηση εκφράζει τη λύπη της, για την αναστάτωση που προκλήθηκε και ζητά την κατανόηση των πολιτών. Τα ραντεβού που ακυρώθηκαν θα επαναπρογραµµατιστούν άµεσα, από τη Γραµµατεία Εξωτερικών Ιατρείων». Τέλος, ν’ αναφερθεί πως η εφηµερία του Νοσοκοµείου συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς κανένα πρόβληµα, ενώ και σήµερα θα εφηµερεύει στο Τµήµα Επειγόντων η Πλαστική Χειρουργική.

ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΤΙΡΙΟ; ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο κ. ΧΟΝΔΡΟΜΑΡΑΣ

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μιχάλης Στελλάτος δεν έκρυψε τον προβληµατισµό του, λέγοντας  πως, «ακόµα και στο καινούργιο κτήριο της δωρεάς του κ. Στεφανόπουλου, όπου στεγάζεται το PET SCAN, υπήρχαν, όπως ενηµερωθήκαµε, µικρές, βέβαια, έκτασης διαρροές». Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, καθώς πρόκειται για ένα κτήριο που έχει παραδοθεί εδώ κι ένα χρόνο. Για µας τους εργαζόµενους, αλλά και τους πολίτες, τα θέµατα κτηριακών υποδοµών είναι πρωταρχικής σηµασίας και ζητάµε να ληφθούν τα αναγκαία µέτρα».

Από την πλευρά του ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χονδρομάρας διέψευσε ότι υπήρξε διαρροή στο νέο κτίριο.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΟ

Προβλήματα και στο Νοσοκομείο Ρίου. Εσταζε η οροφή στο ισόγειο (είσοδος) και είχαν τοποθετήσει κουβάδες.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ

Και ενώ το ταχύρρυθμο του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” είχε πλημμυρίσει ο Διοικητής του Νοσοκομείου ειδοποιήθηκε από μία έξαλλη υπάλληλο πώς… τηλεοπτικό συνεργείο καταγράφει τις ζημιές! Μέσα σε τρία λεπτά ο Διοικητής είχε φθάσει στον 3ο όροφο του “ταχύρρυθμου” και άρχισε να ρωτά αν το συνεργείο είχε λάβει άδεια για να καταγράψει τις πλημμύρες. “Το κτίριο δεν λειτουργεί, έχει εκκενωθει, δεν υπάρχουν ασθενείς, άρα δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων και αν μη τι άλλο… έχει πλημμυρίσει” ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου. Ο Διοικητής επέμενε και μάλιστα άρχισε να αναζητά και ευθύνες στην ασφάλεια του Νοσοκομείου (σε απλούς υπαλλήλους δηλαδή) για το πως το τηλεοπτικό συνεργείο μπήκε στον χώρο. Ο δημοσιογράφος του εξήγησε πώς… μπήκε χωρίς κάποιος να τον αντιληφθεί και ότι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι υπάλληλοι! Στη συνέχεια το τηλεοπτικό συνεργείο κατέβηκε, ενώ ο Διοικητής φρόντισε να τοποθετήσει σεκιουριτάδες περιμετρικά του κτιρίου ώστε να εμποδίσει άλλα τηλεοπτικά συνεργεία να εισέλθουν στον χώρο. Το συνεργείο ρώτησε τον Διοικητή αν θέλει να πει την άποψή του, όμως εκείνος αρνήθηκε!

"ΜΠΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ: Κουβάδες στο Ρίο... νερό με τη σέσουλα στον "Αγιο Ανδρέα"! Δικαιολογίες της Διοίκησης! Πρόβλημα και στο νέο κτίριο

"ΜΠΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ: Κουβάδες στο Ρίο... νερό με τη σέσουλα στον "Αγιο Ανδρέα"! Δικαιολογίες της Διοίκησης! Πρόβλημα και στο νέο κτίριο "ΜΠΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ: Κουβάδες στο Ρίο... νερό με τη σέσουλα στον "Αγιο Ανδρέα"! Δικαιολογίες της Διοίκησης! Πρόβλημα και στο νέο κτίριο

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ναύπακτος: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ένταξη της ΔΕΥΑΝ στην ΕΥΔΑΠ

Την πρόταση του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα για...

Η Νέα Αριστερά Αχαΐας στη συγκέντρωση για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού στο Διακοπτό

Σε ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Αχαΐας, αναφέρεται: Αντιπροσωπεία της Νέας...