Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου, στον εμβληματικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, η πασχαλινή συναυλία που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Χορωδία Cantelena.
Η εκδήλωση προσέφερε στο κοινό μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Σε μια περίοδο εσωτερικής περισυλλογής και πνευματικής προετοιμασίας για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση, η μουσική λειτούργησε ως μέσο προσευχής, στοχασμού και ψυχικής ανάτασης.
Το πρόγραμμα της συναυλίας, εμπνευσμένο από τη λειτουργική και πνευματική παράδοση του Πάσχα, ανέδειξε με ευαισθησία και υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα τη μυσταγωγική δύναμη της χορωδιακής τέχνης.
Οι ερμηνείες δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης, αγγίζοντας το κοινό και μεταφέροντας με τρόπο ουσιαστικό το νόημα των ημερών.
(Οι φωτογραφίες είναι του Χαράλαμπου Μπονάνου)








