flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

“Νυχούδες” κάνουν botox στην Πάτρα! Παραμορφωμένουν κορίτσια! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ – ΦΩΤΟ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

«Νυχούδες» και ιδιοκτήτριες χώρων αισθητικής αλλά και καλλυντικών… κάνουν botox στην Πάτρα και κάποιες πελάτισσές τους βγαίνουν με «πεσμένα» ή «αλλοιωμένα» χείλη. Ξεσπούν οι δερματολόγοι της Πάτρας ενώ και ο Ιατρικός Σύλλογος έχει παρέμβει. Με δύο «ντοκουμέντα» η «Πελοπόννησος» επιβεβαιώνει σήμερα τις καταγγελίες. Το πρώτο (φωτογραφία 1) αφορά διάλογο ιδιοκτήτριας καταστήματος με καλλυντικά στην Πάτρα η οποία μιλά με πελάτισσά της και της προτείνει να κάνει botox σε συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα με έκπτωση. Στα 180 ευρώ, δηλαδή περίπου 70 με 120 ευρώ λιγότερα από το κόστος για μία τέτοια επέμβαση σε ιατρό δερματολόγο. «Σε διαμερίσματα Airbnb, σε καταστήματα, σε χώρους πίσω από κέντρα αισθητικής, όπου μπορείτε να φανταστείτε γίνεται η «δουλειά»! Και αν τελικά το botox αποτύχει, έρχονται σε μας… για να κάνουν διόρθωση. Αν όμως έχουν νεκρώσει τα κύτταρα, τότε απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και αρκετός χρόνος» δηλώνει στην «Π» ο γνωστός δερματολόγος Γιώργος Δαράβαλης. Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα «διαφήμιση» για παρεμβαστική δερματολογική ιατρική πράξη σε ιδιωτικό χώρο από αγνώστου ταυτότητας «αισθητικό»! Μέχρι και Ρωσίδες και Βουλγάρες φθάνουν στην Πάτρα και υπόσχονται «ριζικές αλλαγές» σε χείλη ή πρόσωπο σε κοπέλες έναντι του ποσού των 180 ευρώ! Πρόκειται φυσικά για «πρακτικές» και όχι για ιατρούς.

 

Και στην Πάτρα λοιπόν προωθούνται θεραπείες-«μαϊμού» από ινστιτούτα ομορφιάς, κομμωτήρια, κέντρα νυχιών μέχρι και καταστήματα καλλυντικών σε διάφορες συνοικίες.

 

Οι περιπτώσεις ινστιτούτων που «αλιεύουν» κόσμο με «δόλωμα» τις χαμηλές τιμές, πυκνώνουν και πλέον όλα δείχνουν ότι και σε αυτόν τον τομέα που έχει να κάνει με την ομορφιά αλλά και τις ιατρικές παρεμβάσεις διαμορφώνονται συνθήκες αναρχίας, αυθαιρεσίας και κερδοσκοπίας!

 

Όπως τονίζει ο κ. Δαράβαλης, «η ανάγκη για βελτίωση των αισθητικών προβλημάτων, που οδηγεί τους ανθρώπους σε αναζήτηση λύσεων και πράξεων που περιλαμβάνει η Αισθητική Δερματολογία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δίνει έναυσμα για ευτελή ανταγωνισμό με διαφήμιση, με προσφορές και με οικονομικά «πακέτα», που έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα και στην αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών»!

 

Αλλά και η  Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αισθητικής Δερματολογίας, τονίζοντας πως «η συνθήκη του να εφαρμόζονται δηλαδή ιατρικές πράξεις και θεραπευτικά πρωτόκολλα σε επιχειρήσεις με τον ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής, όπως επίσης σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, “νυχάδικα”, κ.λπ. εκτός από το αμφιβόλου αισθητικής αποτέλεσμα αποτελεί και ουσιαστικό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία, την οποία εμείς ως γιατροί οφείλουμε να προασπίσουμε»!

 

Κι όμως παρά τις παρεμβάσεις, ινστιτούτα αισθητικής και αλλοι χώροι, τα τελευταία χρόνια, υπόσχονται θεραπείες σε αδιανόητα χαμηλές τιμές, αλιεύοντας ανυποψίαστους πελάτες.

 

Όπως δηλώνει ο κ. Δαράβαλης δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εν άγνοια του και ψευδώς το όνομα ενός γιατρού για να πείσουν τον κόσμο για την υποτιθέμενη αξιοπιστία τους. Και φυσικά τα ενέσιμα υλικά που χρησιμοποιούν συνήθως είναι… Κινέζικα, αμφιβόλλου ποιότητας.

 

«Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να μην την «πατάνε» από παραπλανητικές διαφημίσεις και να προχωρούν σε αναζήτηση πιστοποιημένων γιατρών προτού εγκρίνουν την εκάστοτε θεραπεία»!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ