“Ώρα Πατρών” – Γιώργος Ρώρος: “Να σπάσουμε την σιωπή”

    Ημερομηνία:

    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών τα μέλη της διοίκησης του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) Γρηγόρης Μαρκέτος και Ανδρέας Λίβανος και ο Συντονιστής της Ώρας Πατρών Δημήτρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν την ανοιχτή εκδήλωση με διανομή ενημερωτικού υλικού, στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου.

    Τα μέλη της Ώρας Πατρών συνομίλησαν με τις διοργανώτριες από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) και το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    “Η παράταξή μας πριν λίγες μέρες κατέθεσε την πρότασή της για την κατάρτιση ενός δημοτικού σχεδίου κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εκπρόσωποί μας στον ΚΟΔΗΠ έχουν θέσει επανειλημμένως τις προτάσεις της παράταξής μας. Παράλληλα όλο το διάστημα αυτής της δημοτικής περιόδου έχουμε ζητήσει επιτακτικά την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας ως συμβουλευτικού οργάνου και να της δοθεί ουσιαστικός ρόλος με δράσεις όλο το χρόνο. Η δημοτική αρχή μετά από 8 χρόνια απραξίας συγκρότησε την Επιτροπή Ισότητας μετά από πρόταση της παράταξής μας μόλις στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

    Δυστυχώς στην χώρα μας διαπράττονται γυναικοκτονίες και περιστατικά έμφυλης βίας σε ανησυχητικό βαθμό. Οφείλουμε όλοι και όλες να ευαισθητοποιηθούμε, να εξαλείψουμε όλους εκείνους τους λόγους που γεννούν την έμφυλη βία και προπάντων να διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά από μικρή ηλικία για την εξάλειψη του φαινομένου.

    Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, απαιτεί πολιτικές και δράσεις σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής αλλά και ταυτόχρονη αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων με στόχο την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυψέλη: Την Παρασκευή απολογείται ο 64χρονος για την απόπειρα βιασμού

    Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ο...

    Πάτρα: Του πήραν 25.000 ευρώ για “αγορά” μηχανήματος και όταν ζήτησε εξηγήσεις τον έδειραν!

    Συνελήφθη, στις  25-02-2026, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος...

    Πατρινό Καρναβάλι 2026: Η ΚΕΔΗΠ προχωρά σε μηνύσεις για τα έκτροπα

    Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ), Παύλος...

    Μίνα Αρναούτη: Δεν προσπαθούμε να βγάλουμε ένοχο τον Παντελίδη

    Για τη δίκη του άνδρα που κατηγορείται για ψευδορκία...